Banános – túrókrémes babapiskótás desszert
2017.03.2 | 5:10
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Sütés nélkül
Banános - túrókrémes babapiskótás desszert
Fincsi.hu
2017-03-02 10:19:04
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
- - kb. 24 db babapiskóta
- - 25 dkg krémes állagú túró
- - 2 db érett banán
- - 25 dkg mascarpone
- - 2 dl habtejszín
- - cukor ízlés szerint
- - 10 dkg tejcsokoládé
Elkészítési javaslat
- A megpucolt banánokat kb 1-1,5 centis karikákra vágom, botmixerrel pürésítem. Pár csepp citromlevet csepegtetek rá, hogy ne barnuljon meg.
- A túrót villával picit összetöröm (ha krémes állagú, erre nincs is szükség), és összekeverem a banánpürével, majd hozzákeverem a mascarponét és édesítem (ki-ki ízlése szerint).
- Hogy kicsit lazább legyen a krém, óvatosan a túrós krémbe forgatom a felvert tejszínhabot is.
- A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztom, és langyosan belecsorgatom a túrós keverékbe, alaposan elkeverem benne.
- Összeállítás: egy jénai tál (én 19x25- ös méretű üvegtálat használtam) alját kirakok babapiskótával, rákenem a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítom a maradék banános krémet.
- Villával kicsit megborzolom a tetejét, fóliával befedem, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
- Másnap vizes késsel szépen szeletelhető, a babapiskóta is kellően megpuhul, remekül vágható lesz.
Megjegyzések
- Ha nem bízol benne, hogy az alsó piskótasor is kellően megpuhul, akkor kezd a rétegzést egy kevéske krémmel, erre helyezd rá az első sor piskótát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/