Banános – túrókrémes babapiskótás desszert

Banános - túrókrémes babapiskótás desszert

Banános – túrókrémes babapiskótás desszert

Banános - túrókrémes babapiskótás desszert
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Hozzávalók
  1. - kb. 24 db babapiskóta
  2. - 25 dkg krémes állagú túró
  3. - 2 db érett banán
  4. - 25 dkg mascarpone
  5. - 2 dl habtejszín
  6. - cukor ízlés szerint
  7. - 10 dkg tejcsokoládé
Elkészítési javaslat
  1. A megpucolt banánokat kb 1-1,5 centis karikákra vágom, botmixerrel pürésítem. Pár csepp citromlevet csepegtetek rá, hogy ne barnuljon meg.
  2. A túrót villával picit összetöröm (ha krémes állagú, erre nincs is szükség), és összekeverem a banánpürével, majd hozzákeverem a mascarponét és édesítem (ki-ki ízlése szerint).
  3. Hogy kicsit lazább legyen a krém, óvatosan a túrós krémbe forgatom a felvert tejszínhabot is.
  4. A tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztom, és langyosan belecsorgatom a túrós keverékbe, alaposan elkeverem benne.
  5. Összeállítás: egy jénai tál (én 19x25- ös méretű üvegtálat használtam) alját kirakok babapiskótával, rákenem a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítom a maradék banános krémet.
  6. Villával kicsit megborzolom a tetejét, fóliával befedem, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
  7. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető, a babapiskóta is kellően megpuhul, remekül vágható lesz.
Megjegyzések
  1. Ha nem bízol benne, hogy az alsó piskótasor is kellően megpuhul, akkor kezd a rétegzést egy kevéske krémmel, erre helyezd rá az első sor piskótát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook