Gluténmentes mandulás ricottatorta

Gluténmentes mandulás ricotta torta

Gluténmentes mandulás ricotta torta

Gluténmentes mandulás ricottatorta
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. 120 g puha vaj
  2. 200 g cukor
  3. 1 cs vaníliás cukor
  4. 1,5 tk. reszelt citromhéj
  5. 4 szobahőmérsékletű tojás (szétválasztva)
  6. 240 g mandulaliszt (vagy finomra darált mandula)
  7. 300 g ricotta
  8. csipetnyi só
Díszítéshez
  1. szeletelt mandula
  2. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 ° C-ra. Egy 20 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát kibélelek sütőpapírral.
  2. A vajat, 165 g cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat elektromos keverőtálba helyezem, és krémes állagúra keverem. Egy hablapát segítségével lekaparom a tál oldaláról a vajas masszát, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadva tovább verem. Hozzáadom a sóval elvegyített mandulalisztet, majd a ricottát is, és addig keverem, míg jól elkeverednek az alapanyagok (nem kell túl sokáig verni).
  3. A maradék cukorral felverem a tojásfehérjét, és óvatosan, kézi habverővel beleforgatom az előbbi, ricottás masszába. A keveréket az előkészített tortaformába öntöm, a tetejét elsimítom a hablapáttal, megszórom a szeletelt mandulával, és 40 - 45 percig sütöm.
  4. A sütőformában hagyom teljesen kihűlni, majd meghintem porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook