Habkönnyű gesztenyetorta sütés nélkül

Habkönnyű gesztenyetorta sütés nélkül

Habkönnyű gesztenyetorta sütés nélkül
Nyomtatás
Az alaphoz
  1. 20 dkg darált háztartási keksz
  2. 8 dkg puha vaj
  3. 2-3 ek. porcukor
  4. 1 tk. fahéj (elhagyható)
Krémhez
  1. 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  2. 1 dl tej
  3. 25 dkg mascarpone
  4. 2,5 dl tejszín
  5. 3-4 ek. porcukor
  6. 1 cs. instant zselatin fix (Dr. Oetker expressz zselatin)
Elkészítési javaslat
  1. Az alaphoz az összes hozzávalót összemorzsolom egy nagy tálban, majd annyi vizet adagolok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma (20 cm átmérőjű) alján egyenletesen eloszlatom, lenyomkodom, és amíg a krémet készítem, hűtőszekrénybe helyezem.
  2. A krémhez a gesztenyemasszát lereszelem, a porcukorral és a tejjel elkeverem, majd a mascarponét is hozzákeverem. A tejszínt kemény habbá verem, és fellazítom vele a gesztenyés mascarpone krémet. Legvégül hozzáadom az instant zselatint, és jó alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverem a krémben.
  3. A krémet a kekszalapra kanalazom, elsimítom, majd fóliával lefedve hűtőbe teszem dermedni. Kell néhány óra, amíg a krém összeáll annyira, hogy szépen szeletelhető legyen.
  4. Közvetlenül tálalás előtt megszórom tejcsokoládé reszelékkel.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook