Cseresznyés – zabpelyhes morzsasüti – villámgyors nyári finomság

Cseresznyés morzsasüti

Cseresznyés - zabpelyhes morzsasüti - villámgyors nyári finomság
Kevés hozzávalóból is lehet isteni finom gyümölcsös, ropogós és pikk-pakk elkészíthető édességet rittyenteni.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Hozzávalók
  1. 26 cm-es piteformához
  2. 10 dkg apró szemű zabpehely
  3. 10 dkg tönkölybúza finomliszt
  4. 8 dkg cukor
  5. 125 g puha vaj
  6. csipetnyi só
  7. kb. 25 dkg cseresznye (friss vagy fagyasztott kiengedve)
Elkészítési javaslat
  1. A gyümölcsöt kimagozom (ha fagyasztott, akkor kiengedem és lecsepegtetem a felesleges levet), majd meghempergetem egy kevés lisztben, és egyenletesen eloszlatom a vékonyan kivajazott forma alján.
  2. A tészta hozzávalóit morzsalékos állagúra dolgozom, majd a gyümölcs tetejére morzsolom, hogy mindenhol befedje.
  3. 180 fokos sütőben, légkeverésen addig sütöm, amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz (kb. 20-25 perc).
Megjegyzések
  1. Hideg vaníliasodóval igazán isteni, de anélkül is simán megállja a helyét.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook