Házi levendulás limonádé

Házi levendulás limonádé

Levendulás limonádé
Hűsít, frissít a levendulával ízesített limonádé. Ilyen forróságban szinte életmentő.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 1 1/2 liter víz
  2. 3 ml cukor
  3. 3 citrom kifacsart leve
  4. 5 szál levendula lemorzsolt virága (friss v. szárított)
Elkészítési javaslat
  1. A vizet a cukorral együtt forrald fel egy lábosban, majd add hozzá a levendulát. Egy-két percig hagyd még finoman gyöngyözni, majd vedd le a tűzről, és lefedve hagyd kb.10 percig állni.
  2. Miután teljesen kihűlt add hozzá a citromok kifacsart levét, és egy szűrőn keresztül töltsd át egy kancsóba.
  3. Citromkarikákkal, egész szár friss levendulával díszítheted.
Megjegyzések
  1. Recept és kép forrása: http://blogg.alltforforaldrar.se/sweetandsimple/
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook