Fehércsokis – kókuszos torta sütés nélkül

Fehércsokis – kókuszos torta

Fehércsokis - kókuszos torta sütés nélkül
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Torta alaphoz
  1. 8 dkg darált keksz (itt Győri zabfalatok)
  2. 8 dkg finomra darált kókuszreszelék
  3. 12 dkg olvasztott vaj
Krémhez
  1. 25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone
  2. 10 dkg fehércsokoládé
  3. 2 dl tejszín
  4. 1,5 tasak (30 g) instant zselatin por (Dr.Oetker expressz zselatin fix, 20 g/tasak)
  5. 1 cs. vaníliás cukor
  6. 1,5 tk. reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
  1. A finomra darált kekszet és a kókuszreszeléket (ezt kávédarálóval lehet finomra darálni) összedolgozom a vajjal, majd belelapogatom egy sütőpapírral bélelt, 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába. Hűtőszekrénybe teszem, míg a krémet készítem.
  2. A krémhez vízgőz felett felolvasztom a fehér csokit, óvatosan hozzáadagolom a tejszínt, alaposan összekeverem, majd félreteszem hűlni.
  3. A szobahőmérsékletű mascarponét kézi habverővel fellazítom, és elkeverem benne az instant zselatin port, majd óvatosan, apránként hozzácsorgatom a fehércsokis-tejszínes keveréket, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, és jó alaposan összekeverem.
  4. A krémet a hűtőből kivett torta alapra kenem, és lefedve visszateszem a hűtőbe minimum 3-4 órára (de az sem baj, ha egy egész éjszakára bent hagyjuk).
  5. Tálalás előtt megszórom kókuszreszelékkel, és gyümölccsel (pl. szeder, bármilyen bogyós gyümölcs) díszítem.
Megjegyzések
  1. A krém nem kimondottan édes, én a fehércsokin kívül nem is tettem bele egyéb édesítőt, de ki-ki ízlése szerint édesítheti. A savanykás gyümölcsökkel remekül összeegyeztethető az amúgy lágy, kellemesen édes krém, én például szederrel díszítettem most, de más bogyós gyümölcs is passzol hozzá, aki szereti, de el is hagyható.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/