Citromos – mandulás pite

Citromos – mandulás pite

Citromos - mandulás pite
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
1 hr
Teljes elkészítési idő
1 hr
Hozzávalók
  1. 3/4 csésze cukor
  2. 1/3 csésze sima liszt
  3. 1/4 teáskanál só
  4. 3 nagy tojás, elválasztva
  5. 2 ek. sózatlan vaj olvasztva majd enyhén lehűtve
  6. 1 csésze tej
  7. 5 ek. friss citromlé
  8. 1 tk. reszelt citromhéj
  9. 1/2 tk. mandula kivonat
  10. tetejére szeletelt mandula
Elkészítési javaslat
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze a cukrot, a lisztet és a sót.
  3. Egy másik tálban keverd össze a tojássárgáját és az olvasztott vajat. A tejet, a citromlevet, a mandula kivonatot és a reszelt citromhéjat is add hozzá, végül keverd hozzá a száraz összetevőket is.
  4. A tojásfehérjét verd kemény habbá és óvatosan forgasd bele a citromos keverékbe, finoman dolgozd össze az egészet, majd öntsd a masszát egy 23 cm átmérőjű kivajazott pitesütő formába.
  5. 30-35 percig süsd, a tetejét szórd meg szeletelt mandulával.
Megjegyzések
  1. Recept és fotó forrása: http://www.howsweeteats.com
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook