Zöldcitromos pite tejszínhabbal

Zöldcitromos pite tejszínhabbal

Zöldcitromos pite tejszínhabbal (Key Lime Pie)
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Sütési idő
20 min
Teljes elkészítési idő
30 min
Alap
  1. 150 g olvasztott vaj
  2. 250 g zabkeksz (pl. Győri zabfalatok)
Töltelék
  1. kb. 400 g sűrített tej
  2. 2 lime (reszelt héja és leve)
  3. 5 tojássárgája
Tetejére
  1. habtejszín
Elkészítési javaslat
  1. Keverd össze alaposan az olvasztott vajat és a finomra darált (vagy nagyon morzsalékosra tört) zabkekszet. A morzsalékot nyomkodd bele egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt piteforma aljába, és 175 fokos sütőben süsd 10 percig.
  2. Közben készítsd el a tölteléket: keverd össze a tojássárgáját és a lime reszelt háját egy tálban majd add hozzá a sűrített tejet és ezzel is keverd át alaposan a krémet. Legvégül keverd hozzá a lime levét is.
  3. Az elősütött kekszmorzsát hagyd egy kicsit hűlni, majd simítsd rá a krémet és tedd vissza az egészet a sütőbe. Most már csak 170 fokon süsd tovább kb. 10-13 percig, míg a krém megszilárdul. Akkor jó, ha a közepe még remegős, de nem kezd még barnulni krém.
  4. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni, majd legalább három órára tedd hűtőbe. Hidegen, tejszínhabbal a tetején tálald.
Megjegyzések
  1. Recept és fotó forrása: https://loppi.se/
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook