Szupergyors kevert süti cukros, fahéjas almatetővel

Szupergyors kevert süti cukros, fahéjas almatetővel

Szupergyors kevert süti cukros, fahéjas almatetővel
Picit már ugyan őszies ízvilág, ettől függetlenül így nyár végén is megállja a helyét. A tészta széle kissé ropogós, belül a fahéjas-cukros almától zamatos,szaftos az állaga.
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Sütési idő
35 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Tésztához
  1. 1 tojás
  2. 18 dkg cukor
  3. 20 dkg liszt
  4. 5 dkg olvasztott vaj
Tetejére
  1. 2 alma
  2. 2 tk. cukor
  3. 1 tk. őrölt fahéj
  4. mandulaforgács tetszés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A tojást a cukorral együtt fehéredésig verd fel. Add hozzá a lisztet és a vajat, alaposan keverd össze a masszát.
  2. Töltsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt hosszúkás formába (21*11 cm-es kenyérsütő forma, lásd a képet lentebb)
  3. Az almákat hámozd meg, és vágd keskeny szeletekre, majd helyezd az almaszeleteket egy sorban a tészta közepén, végül szórd meg a fahéjas cukorral.
  4. 180 fokos sütőben, középső rácsálláson süsd kb. 35-40 percig. A formában hagyd kihűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld ki, és már szeletelhető is.
Megjegyzések
  1. Recept és fotó forrása:http://lindasbakskola.se
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/

Facebook