Pillekönnyű ananásztorta

Pillekönnyű ananásztorta
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. 2 tojás
  2. 2 ½ dl cukor
  3. 2 ¼ dl liszt
  4. ¾ teáskanál szódabikarbóna
  5. 2 tk vaníliás cukor
A tetejére
  1. 3 db ananászkarika, apró kockákra vágva (konzerv)
  2. 2 teáskanál liszt
  3. 2 evőkanál apróra vágott mandula
  4. 75 gramm hideg vaj
Díszíteni
  1. porcukor
Elkészítési javaslat
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat a cukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet, szódabikarbónát és a vaníliás cukrot.
  2. Öntsd a masszát egy kb. 24 cm átmérőjű, kivajazott és lisztezett kerek tortaformába.
  3. Az előzőleg lecsepegtetett ananászkarikákat darabolt fel, forgasd meg a lisztben, majd rakosgasd körbe a tészta tetejét, hogy mindenhova jusson. Szórd meg a mandulával, és a hideg vajdarabkákat is oszlasd el egyenletesen, majd középső rácsálláson süsd kb. 30-35 percig. Tűpróbával ellenőrizd!
  4. Hagyd a formában, míg kihűl, majd szórd meg porcukorral. Illik hozzá a hideg vaníliasodó, de tejszínnel is nagyon finom.
Megjegyzések
  1. Recept és kép forrása: http://lindasbakskola.se/
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook