Narancsos brownie

Narancsos brownie

Narancsos brownie
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 4 tojás
  2. 200 g búzaliszt
  3. 4 dl cukor
  4. 6 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  5. 3 tk vaníliás cukor
  6. 1 csipet só
  7. 200 g olvasztott vaj
  8. 100 g jó minőségű, étcsokoládé
  9. 1 narancs leve és reszelt héja (előzőleg alaposan megmosva)
Elkészítési javaslat
  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Keverd össze az összes hozzávalót a vaj, az étcsokoládé és a narancs lé/héj kivételével.
  2. Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a csokoládét, vedd le a tűzről ,és hagyd, hogy a csoki is felolvadjon a vajban, majd keverd hozzá a narancs levét és héját. Az így kapott masszát keverd a lisztes keverékhez.
  3. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt, kb 24 * 24 cm-es sütőformába, és süsd körülbelül 20 percig. Hagyd a formában hűlni körülbelül 1 órán át. Tejszínhabbal kínáld!
Megjegyzések
  1. Vízbe mártott késsel könnyedén szeletelhető.
  2. Recept és kép forrása:https://hannasbageri.se/
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook