Amerikai fánk sütőben sütve

Amerikai fánk sütőben sütve

 

Amerikai fánk sütőben sütve
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
25 min
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
25 min
Hozzávalók
  1. (kb. 20-24 fánkhoz)
  2. 50 dkg liszt
  3. 4 ek. cukor
  4. 7 dkg puha vaj
  5. 2 csomag szárazélesztő
  6. 2 dl langyos tej
  7. 2 egész tojás
Mázhoz
  1. 10 dkg ét/fehér/tej csokoládé
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépben vagy a kézi robotgép dagasztó karjával dolgozzuk össze jó alaposan.
  2. A tésztát kelesszük a duplájára, lágy, nokedli jellegű tésztát kapunk.
  3. A fánksütő mélyedéseit egy szilikonecset segítségével vékonyan kenjük ki olajjal (de pl. használhatunk sütő - spray-t is, ezzel nagyon könnyen kiolajozhatjuk a formákat).
  4. A tésztát kanalazzuk a mélyedésekbe maximum háromnegyedéig.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt süssük aranybarnára a fánkokat.
  6. Vegyük ki a fánkokat a sütőből és miután kihűltek, vonjuk be őket olvasztott ét- illetve fehér csokoládéval.
  7. A mázhoz a csokit tördeljük bele hőálló tálkába, öntsünk hozzá egy kevéske olajat és tegyük vissza a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe pár percre. Ha felolvadt a csoki, alaposan keverjük simára az olajjal,és kenjük be a fánkok tetejét. Ellenkező színű csokival díszíthetjük a kihűlt mázat.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/

Fánksütő forma

Facebook