Gluténmentes répatorta habkönnyű krémmel

Gluténmentes répatorta habkönnyű krémmel

Gluténmentes répatorta habkönnyű krémmel
Serves 8
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Hozzávalók
  1. kb. 6-8 szelethez elegendő
  2. 200 g finomítatlan nádcukor
  3. 160 g mandulaliszt
  4. 160 g finomra reszelt répa
  5. 2 egész tojás
  6. 0,7 dl kókuszolaj
  7. 2 mokkáskanál őrölt fahéj
  8. csipetnyi só
  9. Krémhez
  10. 50 g puha vaj
  11. 100 g natúr krémsajt/mascarpone
  12. 2 dl porcukor
  13. 1 dl habtejszín
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt melegítsd elő 175 fokra.
  2. Vajazz ki egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, az aljára helyezz el sütőpapírt.
  3. Az összes hozzávalót öntsd egy keverőtálba, és alacsony fokozaton alaposan dolgozd össze a masszát.
  4. Öntsd bele a kivajazott formába, és kb. 40-45 percig, tűpróbáig süsd. Ha a teteje jobban kezdene sülni, fedd le fóliával.
  5. Hagyd teljesen kihűlni, majd vedd ki a formából.
  6. A krémhez gépi habverő segítségével habosítsd fel a vajat, majd verd tovább a sajtkrémmel együtt, add hozzá a porcukrot, majd pár perc után öntsd hozzá a tejszínt is, és így együtt verd habosra, majd vond be vele a kihűlt torta tetejét és oldalát.
  7. Fogyasztás előtt 1-2 órára tedd hűtőbe.
Megjegyzések
  1. Recept és kép forrása: https://brinkenbakar.ellematovin.se
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook