Kakaós piskótatekercs tejszínes gesztenyekrémmel

Kakaós piskótatekercs tejszínes gesztenyekrémmel

Kakaós piskótatekercs tejszínes gesztenyekrémmel
Nyomtatás
Kakaós piskótához
  1. 4 tojás
  2. 3 ek. víz
  3. 8 dkg porcukor
  4. 8 dkg liszt
  5. 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  6. 1 tk. sütőpor
  7. csipetnyi só
Krémhez
  1. 250 g gesztenyemassza
  2. 250 ml habtejszín
  3. 1 tasak vaníliás cukor
  4. 1 kis tasak habfixáló
Piskóta
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és beleadagoljuk a vizet.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót és kemény habbá verjük.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport és a sütőport, alaposan összekeverjük.
  4. A tojásfehérjét öntsük a sárgákhoz és kézzel forgassuk jól össze, közben apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
  5. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe, és hablapáttal minél jobban terítsük szét, igyekezzünk szabályos téglalapot formálni.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt légkeveréssel készre sütjük.
  7. A forró piskótát azonnal borítsuk ki egy liszttel vékonyan meghintett konyharuhára, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt, és konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.
Töltelék
  1. A hideg habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá.
  2. A gesztenyemasszát közepes lyukú reszelőn reszeljük egy tálba, majd apránként adagolva keverjük össze a kemény tejszínhabbal.
Összeállítás
  1. A kihűlt piskótaroládot óvatosan tekerjük ki, és kenjük meg a tejszínes gesztenyekrémmel. Egy keveset tegyünk félre, amivel be tudjuk vonni a külsejét is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/