Karácsonyi sütik sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Karácsonyi sütik kategóriából

Karácsonyi fűszeres szelet mascarpone krémmel
1.  Karácsonyi fűszeres szelet mascarpone krémmel
1) A tésztához egy keverőtálba szórom az első öt hozzávalót, elkeverem. Egy kisebb lábasban felmelegítem a tejet, hozzáadom a mézet, és addig kevergetem, míg feloldódik, majd félreteszem hűlni. 2) A lisztes keverékhez hozzáadom a tojásokat, a langyosra hűlt mézes tejet tovább a recepthez >>>

Karácsonyi mézeskalács szelet
2.  Karácsonyi mézeskalács szelet
Az összes hozzávalót tálba teszem, és alaposan kikeverem a masszát, amit egy 20 x 30 cm-es, kivajazott, lisztezett tepsibe öntök, elegyengetem. 180 fokos sütőben, légkeverésen kb. 25 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd rácsra tovább a recepthez >>>

Tejcsokoládés - banános piskótatekercs
3.  Tejcsokoládés - banános piskótatekercs
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a sóval felverem, mikor már majdnem kész, kanalanként hozzáadom cukrot és tovább verem, míg szép fényes, vágható állagú lesz a hab. A sárgájákat elkeverem a vízzel, majd óvatosan hozzákeverem a habhoz, beleszitálom a kaka tovább a recepthez >>>

Fahéjas csavart rúd
4.  Fahéjas csavart rúd
A leveles tészta lapokat (én olyat használtam, amiben 4 db lap volt külön) enyhén lisztezett felületen egyenként egyforma méretű téglalappá nyújtom. Először két lapot nyújtok ki, amelyikből az egyiket lekenem olvasztott vajjal, majd egyenletesen meghintem a fahéjas cukor kev tovább a recepthez >>>

Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád
5.  Narancsos csokikrémmel töltött piskótarolád
A piskótatekercshez a fehérjét a sóval, és 4 dkg cukor kanalankénti hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral és 3 ek. vízzel kikeverem, óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habot, majd beleszitálom a lisztet. A massz tovább a recepthez >>>

Francia mákos
6.  Francia mákos
Krém készítése: Érdemes a krémmel kezdeni, mert a felhasználásig hűlnie kell. A pudingport a tejjel megfőzöm, a tojások sárgáját habüstbe teszem, és vízgőz fölött habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majld ha kihűlt, csomómentesre keverem a vajjal tovább a recepthez >>>

Pillekönnyű fahéjas kocka
7.  Pillekönnyű fahéjas kocka
A tészta hozzávalói közül a lisztet, sütőport és a kétféle cukrot összekeverem. A tojásokat lazán felverem és a tejjel kikeverem, majd hozzáöntöm a lisztes keverékhez. Legvégü tovább a recepthez >>>


Vigyél tavaszt a konyhába is!
Közeleg a húsvét, nem árt ilyenkor a konyha tájékán is körülnézni, hiszen egy - két ünnephez, illetve évszakhoz illő kellékkel sokkal kellemesebbé varázsolhatjuk a konyhai munkálatainkat.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!