Gyümölcsös sütik sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Gyümölcsös sütik kategóriából

Morzsás almás pite
1.  Morzsás almás pite
Az alsó laphoz az összes hozzávalót gyorsan összedolgozom, sima tésztává gyúrom, majd fóliába csomagolva legalább fél órára beteszem a hűtőszekrénybe pihenni. Míg a tészta a hűtőben áll, elkészítem a tölteléket. Az almákat megmosom, hámozom, majd nagy lyuk tovább a recepthez >>>

Almás morzsasüti hideg vaníliakrémmel
2.  Almás morzsasüti hideg vaníliakrémmel
Az almákat megmosom, meghámozom, és szeletekre vágom. Egy tálba teszem, megszórom egy kevés cukorral és fahéjjal. A lisztet egy másik tálba szitálom, elkeverem benne a sót, hozzáadom a cukrot, és a vajat, majd kézel elmorzsolom (de nem kell túl finomra, maradjon morzsás álla tovább a recepthez >>>

Fordított körtetorta
3.  Fordított körtetorta
A körtéket megmosom, felszeletelem. (Általában meghámozom, itt most ez elmaradt, de a sütemény élvezeti értékét nem csökkentette.) A körteszeleteket meglocsolom citromlével, hogy ne barnuljon meg felhasználásig, és meghintem a fahéjjal. A leveles tésztát szobahőmé tovább a recepthez >>>

Bögrés sárgabarack torta rizsliszttel
4.  Bögrés sárgabarack torta rizsliszttel
Az össze hozzávalót összekevem egy tálban, majd egy kivajazott, kilisztezett piteformába (28 cm átmérőjű) öntöm. A barackot megmosom, majd vékony szeletekre vágom,  és a tészta tetejét körberakosgatom a feldarabolt sárgabarackkal, meghintem cukorral. Nem nyomkodom bele, tovább a recepthez >>>

Málnás pohárkrém mascarponés vaníliakrémmel
5.  Málnás pohárkrém mascarponés vaníliakrémmel
A krémhez a tojások sárgáját habosra keverem a kétféle cukorral és a tápióka keményítővel. A tejet felforralom, majd a tűzről levéve óvatosan a tojásos masszához öntöm, pár percig keverem, majd visszatéve a tűzre, állandó kevergetés mellett sűrű, de még folyékony tovább a recepthez >>>

Pillekönnyű, gluténmentes málnatorta
6.  Pillekönnyű, gluténmentes málnatorta
A tojássárgákat elkeverem a 3 ek. vízzel. A fehérjét habbá verem, közben fokozatosan, kanalanként hozzáadom a cukrot. Ha már megfelelő keménységű a hab, beleforgatom a vízzel kikevert tojássárgáját, majd kanalanként beleszitálom a szódabikarbónával elkevert  rizsl tovább a recepthez >>>

Epres pudingos alagút
7.  Epres pudingos alagút
A lisztet elvegyítem a sütőporral. A fehérjéket a sóval és a vízzel habbá verem, mikor már majdnem kész, hozzáadom a cukrot, és addig verem, míg szép fényes, vágható keménységű lesz. A sárgáját is hozzáadom, és kézi habverővel összevegyítem a habbal, majd leg tovább a recepthez >>>


Vigyél tavaszt a konyhába is!
Közeleg a húsvét, nem árt ilyenkor a konyha tájékán is körülnézni, hiszen egy - két ünnephez, illetve évszakhoz illő kellékkel sokkal kellemesebbé varázsolhatjuk a konyhai munkálatainkat.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!