Omlós és kelt sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Omlós és kelt kategóriából

Meggyes mákos pite
1.  Meggyes mákos pite
Az élesztőt egy tk. cukorral kézmeleg tejben felfuttatom. A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek, és hozzáadom a sót, a maradék cukrot, a tojások sárgáját, a vajat,és a felfuttatott élesztőt, majd sima tésztává gyúrom. A töltelékhez a tejet fe tovább a recepthez >>>

Aranygaluska vaníliasodóval
2.  Aranygaluska vaníliasodóval
Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsolom, hozzáadok egy ek. cukrot, és felfuttatom (kb. 10-15 perc). A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a felfuttatott élesztőt, valamint a többi hozzávalót (só, maradék cukor, citromhéj, tojássá tovább a recepthez >>>

Óriás fahéjas csiga
3.  Óriás fahéjas csiga
A lisztet egy nagy tálba szitálom. Közepébe mélyedést készítek, és hozzáadom a cukrot, sót, a tojást és az élsztőport. A vizet, a tejet és a vajat egy hőálló tálkában együtt addig melegítem, amíg a vaj elolvad, majd a langyos vajas masszát is a mélyedésbe öntöm. El tovább a recepthez >>>

Foszlós cukros briós házilag
4.  Foszlós cukros briós házilag
A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek. Belemorzsolom az élesztőt, hozzáadok kb. 1 tk. cukrot és 0,5 dl langyos tejet. Kb. 15 percig meleg helyre teszem, felfuttatom az élesztőt. Ezután hozzáadom a maradék cukrot, a maradék langyos tejet, a sót az olvasztott v tovább a recepthez >>>

Erdei gyümölcsös linzertorta
5.  Erdei gyümölcsös linzertorta
A tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, és a többi száraz összetevővel. A közepébe mélyedést készítek, beleütöm a tojást és hozzáadom a tejfölt. Alaposan összegyúrom, és folpackba csomagolva  legalább fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Lisztezett deszkán  tovább a recepthez >>>

Pudingos almás lepény
6.  Pudingos almás lepény
A tésztához a vajat megolvasztom. A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadva a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat robotgép dagasztófejével sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem. 2 tovább a recepthez >>>

Kelt szilvás lepény
7.  Kelt szilvás lepény
A lisztet tálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félret tovább a recepthez >>>


Két omlós, krémes sütemény Húsvétra
Az alábbi két sütemény nagy erénye – azon kívül, hogy isteni finomak -, hogy előre lehet dolgozni, mivel a tésztának puhulnia kell, sőt mi több, annál ízletesebbek, minél tovább állnak. Éppen ezért időben lássunk neki,így az ünnepekre pont megfelelő állagúak lesznek, és az ízek is jól összeérnek. Hűtőben, dobozban tárolva napokig frissek maradnak.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!