Omlós és kelt sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Omlós és kelt kategóriából

Habos almás - túrós pite
1.  Habos almás - túrós pite
Az almás töltelékhez az almákat megmosom, meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Kevéske fahéjjal, ízlés szerinti cukormennyiséggel és a citromlével ízesítem, megpárolom. Kihűtöm majd a levét kinyomkodom. A túrós töltelékhez az összes hozzávalót robo tovább a recepthez >>>

Szilvás szelet pirított dióval
2.  Szilvás szelet pirított dióval
A tésztához a lisztet tálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percre félretszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a vajat is. A tésztá tovább a recepthez >>>

Körtés frangipán torta
3.  Körtés frangipán torta
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal először morzsalékosra dolgozom, majd jól összegyúrom. Lisztezett deszkára borítom, kinyújtom, és vajazott, lisztezett pitesütő formába (én 26 cm átmérőjű kerámia formában sütöttem) egyengetem, villával megszúrkálom. Fóliáva tovább a recepthez >>>

Rebarbarás lepény
4.  Rebarbarás lepény
A kétféle lisztet tálba szitálom,  közepébe mélyedést készítek. Belemorzsolom az élesztőt, rászórok egy evőkanál cukrot, és leöntöm a kézmeleg tejjel. Pici liszttel betakargatom, és megvárom, amíg az élsztő felfut. Ezután hozzáadom a többi hozzávalót is (mara tovább a recepthez >>>

Meggyes mákos pite
5.  Meggyes mákos pite
Az élesztőt egy tk. cukorral kézmeleg tejben felfuttatom. A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek, és hozzáadom a sót, a maradék cukrot, a tojások sárgáját, a vajat,és a felfuttatott élesztőt, majd sima tésztává gyúrom. A töltelékhez a tejet fe tovább a recepthez >>>

Aranygaluska vaníliasodóval
6.  Aranygaluska vaníliasodóval
Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsolom, hozzáadok egy ek. cukrot, és felfuttatom (kb. 10-15 perc). A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a felfuttatott élesztőt, valamint a többi hozzávalót (só, maradék cukor, citromhéj, tojássá tovább a recepthez >>>

Óriás fahéjas csiga
7.  Óriás fahéjas csiga
A lisztet egy nagy tálba szitálom. Közepébe mélyedést készítek, és hozzáadom a cukrot, sót, a tojást és az élsztőport. A vizet, a tejet és a vajat egy hőálló tálkában együtt addig melegítem, amíg a vaj elolvad, majd a langyos vajas masszát is a mélyedésbe öntöm. El tovább a recepthez >>>


Három sütőtökös sütemény
A sütőtökkel készült sütemények önmagukban is helyt állnak, kerüljön akár a töltelékbe, akár a sütemény tésztáját lazítsuk vele, a végeredmény ugyan az, ízletes, zaftos, könnyed finomság. A sütőtök ráadásul remekül harmonizál egyes fűszerekkel, így például a fahéj, kardamom, gyömbér, szegfűszeg hozzáadásával igazi télies hangulatot tud varázsolni. Ha netán mégis tartasz attól, hogy egy sütőtökös sütivel nem aratod le a jól megérdemelt babérokat, készíts mákkal kevert tölteléket. Készülhet belőle pite vagy rétes is - mindegyikre van egy-egy kipróbált receptünk.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!