Omlós és kelt sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Omlós és kelt kategóriából

Rebarbarás lepény
1.  Rebarbarás lepény
A kétféle lisztet tálba szitálom,  közepébe mélyedést készítek. Belemorzsolom az élesztőt, rászórok egy evőkanál cukrot, és leöntöm a kézmeleg tejjel. Pici liszttel betakargatom, és megvárom, amíg az élsztő felfut. Ezután hozzáadom a többi hozzávalót is (mara tovább a recepthez >>>

Meggyes mákos pite
2.  Meggyes mákos pite
Az élesztőt egy tk. cukorral kézmeleg tejben felfuttatom. A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek, és hozzáadom a sót, a maradék cukrot, a tojások sárgáját, a vajat,és a felfuttatott élesztőt, majd sima tésztává gyúrom. A töltelékhez a tejet fe tovább a recepthez >>>

Aranygaluska vaníliasodóval
3.  Aranygaluska vaníliasodóval
Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsolom, hozzáadok egy ek. cukrot, és felfuttatom (kb. 10-15 perc). A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a felfuttatott élesztőt, valamint a többi hozzávalót (só, maradék cukor, citromhéj, tojássá tovább a recepthez >>>

Óriás fahéjas csiga
4.  Óriás fahéjas csiga
A lisztet egy nagy tálba szitálom. Közepébe mélyedést készítek, és hozzáadom a cukrot, sót, a tojást és az élsztőport. A vizet, a tejet és a vajat egy hőálló tálkában együtt addig melegítem, amíg a vaj elolvad, majd a langyos vajas masszát is a mélyedésbe öntöm. El tovább a recepthez >>>

Foszlós cukros briós házilag
5.  Foszlós cukros briós házilag
A lisztet tálba szitálom, közepébe mélyedést készítek. Belemorzsolom az élesztőt, hozzáadok kb. 1 tk. cukrot és 0,5 dl langyos tejet. Kb. 15 percig meleg helyre teszem, felfuttatom az élesztőt. Ezután hozzáadom a maradék cukrot, a maradék langyos tejet, a sót az olvasztott v tovább a recepthez >>>

Erdei gyümölcsös linzertorta
6.  Erdei gyümölcsös linzertorta
A tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, és a többi száraz összetevővel. A közepébe mélyedést készítek, beleütöm a tojást és hozzáadom a tejfölt. Alaposan összegyúrom, és folpackba csomagolva  legalább fél órára hűtőbe teszem pihentetni. Lisztezett deszkán  tovább a recepthez >>>

Pudingos almás lepény
7.  Pudingos almás lepény
A tésztához a vajat megolvasztom. A lisztet, az élesztőt és a sót összekeverem, majd hozzáadva a cukrot, a tejet és az olvasztott vajat robotgép dagasztófejével sima tésztává dagasztom. Akkor jó, ha már elválik az edény falától. Meleg helyen kb. 25 percig kelesztem. 2 tovább a recepthez >>>


3 egyszerű édesség babapiskótából
A babapiskóta önmagában is remek nassolnivaló, de süteményekben felhasználva válik igazán omlóssá. Három receptet is ajánlunk – mindegyik édességgel nagy sikered lesz a családban.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!