Fánkok sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Fánkok kategóriából


Töltött szalagos fánk
1.  Töltött szalagos fánk
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és letakarva kelesztem. Az olvasztott vajat, a tojássárgáját, citromhéjat és a rumot hozzáadom a sóval elkevert liszthez, majd miut&aacut tovább a recepthez >>>

Ördögpirula
2.  Ördögpirula
A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az edény falától, majd hagyom kihűlni. A tojásokat egyenként a langyos tésztába dolgozom, végül  tovább a recepthez >>>

Fahéjas almával töltött farsangi fánk
3.  Fahéjas almával töltött farsangi fánk
A tejet kis lángom meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt, majd beleszórok egy csipetnyi cukrot. A kovászt letakarva fél órán át kelesztem. A lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a c tovább a recepthez >>>

Kókuszos csokifánk képpel
4.  Kókuszos csokifánk képpel
A tejet a margarinnal, a sóval és a cukorral felforralom. Amikor forr, egyszerre beleöntöm a lisztet, és addig kevergetem, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről levéve egyenként hozzáadom a  tovább a recepthez >>>

Sütőben sült fánk
5.  Sütőben sült fánk
A tejet meglangyosítom, és elfelezem. Az egyik feléhez hozzáadok fél evőkanál cukrot és az élesztőt elkeverem benne. Kb. 10 perc alatt felfuttatom. A maradék tejben felolvasztom a vajat. A tojást enyhén felverem.  tovább a recepthez >>>

Túrófánk
6.  Túrófánk
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával meg egy csipetnyi sóval, és fél óráig állni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a túrós masszához keverjük. Nedves kézzel krok tovább a recepthez >>>

Vaníliás fánk
7.  Vaníliás fánk
A tejet egy teáskanál cukorral összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva 15 percig kelesztjük.   A liszt felét elkeverjük a maradék cukorral, a sóval, a tojásokkal, a citromhéjjal és a felfuttatott élesztővel. A többi lisztet és a vajat több részletben tovább a recepthez >>>


Két omlós, krémes sütemény Húsvétra
Az alábbi két sütemény nagy erénye – azon kívül, hogy isteni finomak -, hogy előre lehet dolgozni, mivel a tésztának puhulnia kell, sőt mi több, annál ízletesebbek, minél tovább állnak. Éppen ezért időben lássunk neki,így az ünnepekre pont megfelelő állagúak lesznek, és az ízek is jól összeérnek. Hűtőben, dobozban tárolva napokig frissek maradnak.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!