Torták sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Torták kategóriából

Mascarponés - tejszínes meggytorta
1.  Mascarponés - tejszínes meggytorta
A piskótához a tojások sárgáját habosra keverem 2 evőkanál meleg vízzel, a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal. A fehérjékből kemény habot verek, és a sárgájás masszába forgatom, majd rászitálom a kakaóval, keményítővel és a sütőporral elkevert lis tovább a recepthez >>>

Tejfölös túrótorta eperrel
2.  Tejfölös túrótorta eperrel
Sütőpapírkorongot vágok a tortaforma aljába. A piskótához felverem a tojásfehérjét úgy, hogy kanalanként fokozatosan hozzáadagolok 4 evőkanál cukrot, és egy csipetnyi sót. A sárgáját a maradék 2 ek. cukorral és a vízzel simára keverem, majd a felvert tojáshabba csorgat tovább a recepthez >>>

Ricottatorta csokipasztillával megbolondítva
3.  Ricottatorta csokipasztillával megbolondítva
) A tésztához a lisztet, sót és a sütőport egy keverőtálba öntöm, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a hideg vajkockákat és a cukrot, és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrom. Gombócot formázva fóliába csomagolom, és legalább fél órára hűtőbe teszem. ) Eza tovább a recepthez >>>

Csíkos gesztenyepüré torta
4.  Csíkos gesztenyepüré torta
A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten felengedem. A piskótához a tojásokat kettéválasztom. A fehérjét a sóval és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. Hozzáadom a sárgáját is, majd beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatom. A té tovább a recepthez >>>

Almatorta karamellizált diótetővel
5.  Almatorta karamellizált diótetővel
A tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig verem (2-3 perc). Hozzákeverem a puha vajat, majd beleöntöm a tejszínt, és tovább keverem, amíg szép sima, csomómentes állagú nem lesz. A lisztet, sütőport és a vaníliás cukrot összekeverem kissé, és beleszitálom a  tovább a recepthez >>>

Mákosguba torta vaníliás krémmel töltve
6.  Mákosguba torta vaníliás krémmel töltve
A krémmel kezdem, hogy legyen ideje kihűlni, mire felhasználom. Ehhez a pudingot a szokásos módon elkészítem, langyosra hűtöm. A mascarponét robotgéppel (vagy simán villával) fellazítom, hogy kenhető legyen, majd  a langyos pudinghoz keverem. Az egészet félreteszem hűlni tovább a recepthez >>>

Orosz almatorta
7.  Orosz almatorta
Előkészítem a sütőformát: az alját méretre vágott sütőpapírral bélelem, megkenem vajjal. A kapcsos tortaforma karimáját vajazom, lisztezem. Az almákat megmosom, meghámozom, és kisebb kockákra darabolom, majd egyenletesen eloszlatom a forma aljában. A tojáso tovább a recepthez >>>


Vigyél tavaszt a konyhába is!
Közeleg a húsvét, nem árt ilyenkor a konyha tájékán is körülnézni, hiszen egy - két ünnephez, illetve évszakhoz illő kellékkel sokkal kellemesebbé varázsolhatjuk a konyhai munkálatainkat.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!