Sós sütemények sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Sós sütemények kategóriából

Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
1.  Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
A krumplit héjában puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet, és még melegen meghámozom. Krumplinyomóban áttöröm (vagy csak egyszerűen villával szétnyomkodom), hozzáadom a sót, és langyosra hűtöm. Az áttört krumpli közepébe mélyedést készítek, beleütöm a két toj tovább a recepthez >>>

Töpörtyűs csiga
2.  Töpörtyűs csiga
Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos tejben elkevergetem. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sót, majd a közepébe készített mélyedésbe beleöntöm az élesztős tejet. Pici liszttel befedve, az edényt letakarva kb. 15 perc alatt felfuttatom az élesztőt. A maradék  tovább a recepthez >>>

Cukkinis - sonkás pite
3.  Cukkinis - sonkás pite
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél ór& tovább a recepthez >>>

Fetás - medvehagymás rombuszok
4.  Fetás - medvehagymás rombuszok
A langyos, cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel, vagy robotgép dagasztófejével alaposan megdagasztom a tésztát. Letakarom és kelni hagyom. A töltelékhez a medvehagymát megmosom  tovább a recepthez >>>

Medvehagymás sajtos stangli
5.  Medvehagymás sajtos stangli
A medvehagyma leveleit megmosom, papírtörlőn lecsepegtetem, majd felaprítom. A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedem, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A tejfölt sózom, borsozom, majd a kinyújtott lapot egyenletesen lekenem a tejföllel és megszórom az  tovább a recepthez >>>

Szezámmagos zabos stangli
6.  Szezámmagos zabos stangli
A tészta hozzávalóit lágy, könnyen gyúrható tésztává gyúrom, majd fél órán át pihentetem. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtom, lekenem az enyhén tovább a recepthez >>>

Káposztás pirog
7.  Káposztás pirog
A lisztet, a sütőport és a sót  tálba szitálom. A tejfölt kikeverem a tojással és a lisztbe keverem a vajjal együtt. A tésztát alaposan összedolgozom, majd cipót formázok belőle, és 35-40 pe tovább a recepthez >>>


Két omlós, krémes sütemény Húsvétra
Az alábbi két sütemény nagy erénye – azon kívül, hogy isteni finomak -, hogy előre lehet dolgozni, mivel a tésztának puhulnia kell, sőt mi több, annál ízletesebbek, minél tovább állnak. Éppen ezért időben lássunk neki,így az ünnepekre pont megfelelő állagúak lesznek, és az ízek is jól összeérnek. Hűtőben, dobozban tárolva napokig frissek maradnak.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!