Sósak sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Sósak kategóriából

Borzas sajtos pogácsa
1.  Borzas sajtos pogácsa
) A tészta alapanyagait összedolgozom, majd 1 órát pihentetem. ) Vékonyra nyújtom, pogácsákat szaggatok belőle és lekenem tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütöm. ) A krémhez a hozzávalókat a sajt és a margarin kivételév tovább a recepthez >>>

Omlós mákos sajtos lapocskák
2.  Omlós mákos sajtos lapocskák
A kétféle lisztet a sütőporral és sóval tálba szitálom, majd összedolgozom a vajjal (vagy a vajjal és a kókuszzsírral), a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a mákkal és a tejföllel. Alaposan összegyúrom a tésztát, elfelezem, és külön-külön lisztezett deszkán fél  tovább a recepthez >>>

Sajtos túrós stangli
3.  Sajtos túrós stangli
A tészta összes hozzávalóját jó alaposan összedolgozom, majd fóliába csomagolva 1 órán át hűvös helyen pihentetem. Lisztezett deszkára borítom, és ujjnyi vastagra nyújtom, majd lekenem a felvert tojással, megszórom reszelt sajttal, vagy magvakkal (én most szezámma tovább a recepthez >>>

Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
4.  Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
A krumplit héjában puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet, és még melegen meghámozom. Krumplinyomóban áttöröm (vagy csak egyszerűen villával szétnyomkodom), hozzáadom a sót, és langyosra hűtöm. Az áttört krumpli közepébe mélyedést készítek, beleütöm a két toj tovább a recepthez >>>

Töpörtyűs csiga
5.  Töpörtyűs csiga
Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos tejben elkevergetem. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sót, majd a közepébe készített mélyedésbe beleöntöm az élesztős tejet. Pici liszttel befedve, az edényt letakarva kb. 15 perc alatt felfuttatom az élesztőt. A maradék  tovább a recepthez >>>

Cukkinis - sonkás sós pite
6.  Cukkinis - sonkás sós pite
A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés ol tovább a recepthez >>>

Fetás - medvehagymás rombuszok
7.  Fetás - medvehagymás rombuszok
A langyos, cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel, vagy robotgép dagasztófejével alaposan megdagasztom a tésztát. Letakarom és kelni hagyom. A töltelékhez a medvehagymát megmosom  tovább a recepthez >>>


Vigyél tavaszt a konyhába is!
Közeleg a húsvét, nem árt ilyenkor a konyha tájékán is körülnézni, hiszen egy - két ünnephez, illetve évszakhoz illő kellékkel sokkal kellemesebbé varázsolhatjuk a konyhai munkálatainkat.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!