Palacsinták sütemény receptek képekkel, sütemények képpel, ünnepi finomságok - Fincsi.hu

Receptek a Palacsinták kategóriából


Csúsztatott palacsinta
1.  Csúsztatott palacsinta
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy pici sóval kemény habbá verem. A sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzáadom az olajat, és tovább keverem.  A lisztet és a tejet felváltva apránként adagolom hozzá, közben folyamatosan keverem a tésztát, hogy csomómentes l tovább a recepthez >>>

Lengyel almás palacsinta
2.  Lengyel almás palacsinta
A lisztet keverőtálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe öntöm a tejet, az élesztőport, és beleütöm a tojásokat. Sima masszává keverem (jó sűrű állagú lesz), és fél óráig pihentetem. Az almákat meghámozom, és nagylyukú reszelőn lereszelem, ma tovább a recepthez >>>

Blini
3.  Blini
 A langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A lisztet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a felfutott élesztőt is. A tésztát 2 órán át langyos helyen pihentetem. 2 tovább a recepthez >>>

Almás tekercs
4.  Almás tekercs
Turmixgépben vagy kézi habverővel dolgozzuk össze a lisztet, tejet, tojást, narancshéjat és az olvasztott vajat, míg egynemű nem lesz. Hagyjuk állni 20 percig a tésztát. Közben készítsük el a tölteléket. Tegyük az almát, a fahéjat és egy evőkanál vizet egy serpenyőbe, f tovább a recepthez >>>

5.  Goffri
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd hozzáadom a tojásokat, és az olvasztott margarint. A tejet fokozatosan hozzáadagolom, és habverővel csomómentesre keverem. A kétféle cukrot is hozzákeverem a t&eacu tovább a recepthez >>>

6.  Hajdinalisztes palacsinta
A tojásokat lazán felverem habverővel, és fokozatosan hozzáadagolom a hajdinalisztet, sót, a cukrot és a tejet, majd csomómentesre keverem. Hozzáadok egy evőkanálnyi étolajat, elkeverem a masszában és fél órát pihentetem. Olajjal kikent teflonsütőben a hagyom tovább a recepthez >>>

7.  Narancslikőrös palacsinta
 A lisztet és a sót egy tálba szitálom. Egy másik tálban összekeverem a tojásokat a tejjel, és apránként belekeverem a narancslikőrt, cukrot és a reszelt narancshéjat, majd hozzáadom a liszthez tovább a recepthez >>>


Két omlós, krémes sütemény Húsvétra
Az alábbi két sütemény nagy erénye – azon kívül, hogy isteni finomak -, hogy előre lehet dolgozni, mivel a tésztának puhulnia kell, sőt mi több, annál ízletesebbek, minél tovább állnak. Éppen ezért időben lássunk neki,így az ünnepekre pont megfelelő állagúak lesznek, és az ízek is jól összeérnek. Hűtőben, dobozban tárolva napokig frissek maradnak.
folytatás >>
Kérdésed van?
Vagy van egy jó recepted?

Írj nekünk!
INFO@FINCSI.HU





Találjon meg minket a Google+ oldalon!