Kakaós piskótatekercs tejszínes gesztenyekrémmel
2019.10.20 | 6:29
Beküldve:Krémes sütik, Összes, Piskóta
Kakaós piskótatekercs tejszínes gesztenyekrémmel
Fincsi.hu
2019-10-20 19:58:44
Nyomtatás
Kakaós piskótához
- 4 tojás
- 3 ek. víz
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- csipetnyi só
Krémhez
- 250 g gesztenyemassza
- 250 ml habtejszín
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kis tasak habfixáló
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és beleadagoljuk a vizet.
- A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sót és kemény habbá verjük.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzászitáljuk a kakaóport és a sütőport, alaposan összekeverjük.
- A tojásfehérjét öntsük a sárgákhoz és kézzel forgassuk jól össze, közben apránként adagoljuk hozzá a lisztet.
- A masszát öntsük sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe, és hablapáttal minél jobban terítsük szét, igyekezzünk szabályos téglalapot formálni.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt légkeveréssel készre sütjük.
- A forró piskótát azonnal borítsuk ki egy liszttel vékonyan meghintett konyharuhára, majd óvatosan húzzuk le róla a papírt, és konyharuhával együtt csavarjuk fel. Hagyjuk kihűlni.
Töltelék
- A hideg habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá.
- A gesztenyemasszát közepes lyukú reszelőn reszeljük egy tálba, majd apránként adagolva keverjük össze a kemény tejszínhabbal.
Összeállítás
- A kihűlt piskótaroládot óvatosan tekerjük ki, és kenjük meg a tejszínes gesztenyekrémmel. Egy keveset tegyünk félre, amivel be tudjuk vonni a külsejét is.
Fincsi sütemény https://fincsi.hu/