Szaftos diós szelet
2020.02.16 | 9:33
Beküldve:Kevertek, Krémes sütik
Szaftos diós szelet
Fincsi.hu
2020-02-03 11:10:33
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
35 min
Tésztához
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg rétesliszt
- 4 tojásfehérje (habbá verve)
Sárga krémhez
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
Tetejére
- porcukorral kikevert darált dió (tetszés szerint)
Elkészítési javaslat
- A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a darált diót, a réteslisztet és a 4 tojás felvert habját. Közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és közepes hőmérsékleten kb.15-20 percig sütöm a vékony tésztaréteget.
- A tésztát papírral együtt kiemelem a tepsiből, majd egy vágódeszkára téve óvatosan lehúzkodom az oldaláról a papírt, és hagyom kihűlni.
- A krémhez egy serpenyőben felolvasztom a vajat és a cukrot, majd egyenként hozzákeverem a 4 sárgáját is, és folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzöm (vigyázok, hogy ne forrjon fel!). Lehúzom a tűzről, és picit várok, amíg a krém langyosra hűl, sűrűbb állagú lesz, majd egyenletesen eloszlatom a teljesen kihűlt tészta tetején.
- Megszórom porcukorral elvegyített darált dióval, és néhány órára hűtőszekrénybe teszem, hogy a krém jó alaposan megdermedjen, és ezalatt a tészta is kellemesen szaftos állagú lesz.
- Keskeny szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény https://fincsi.hu/