Szaftos diós szelet

Szaftos diós szelet
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
35 min
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
35 min
Tésztához
  1. 15 dkg darált dió
  2. 15 dkg porcukor
  3. 15 dkg margarin
  4. 10 dkg rétesliszt
  5. 4 tojásfehérje (habbá verve)
Sárga krémhez
  1. 4 tojássárgája
  2. 15 dkg porcukor
  3. 15 dkg vaj
Tetejére
  1. porcukorral kikevert darált dió (tetszés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a margarint a porcukorral habosra keverem, majd hozzáadom a darált diót, a réteslisztet és a 4 tojás felvert habját. Közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és közepes hőmérsékleten kb.15-20 percig sütöm a vékony tésztaréteget.
  2. A tésztát papírral együtt kiemelem a tepsiből, majd egy vágódeszkára téve óvatosan lehúzkodom az oldaláról a papírt, és hagyom kihűlni.
  3. A krémhez egy serpenyőben felolvasztom a vajat és a cukrot, majd egyenként hozzákeverem a 4 sárgáját is, és folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzöm (vigyázok, hogy ne forrjon fel!). Lehúzom a tűzről, és picit várok, amíg a krém langyosra hűl, sűrűbb állagú lesz, majd egyenletesen eloszlatom a teljesen kihűlt tészta tetején.
  4. Megszórom porcukorral elvegyített darált dióval, és néhány órára hűtőszekrénybe teszem, hogy a krém jó alaposan megdermedjen, és ezalatt a tészta is kellemesen szaftos állagú lesz.
  5. Keskeny szeletekre vágva tálalom.
Fincsi sütemény https://fincsi.hu/