Karácsonyi csokoládékenyér
Karácsonyi csokoládékenyér
Fincsi.hu
2017-02-09 18:26:25
Nyomtatás
Hozzávalók
- 20 dkg darált mandula
- 20 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg reszelt étcsoki
- 6 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg ét-tortabevonó
- 1 kb. 30 cm-es dobozforma
Elkészítési javaslat
- A vajat először önmagában, majd a cukorral együtt habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat.
- A lisztet a sütőporral, a darált mandulával és a reszelt csokival összeforgatom. A tojásfehérjékből kemény habot verek. A lisztet és a felvert fehérjét felváltva a vajas masszához adom. A formát jól kivajazom, zsemlemorzsával meghintem, majd a tésztát belesimítom.
- Közepes lángnál a sütő középső részén kb. 1 órán át sütöm. 10 percig a sütőben pihentetem, majd rácson hagyom kihűlni.
- Végül a csokoládékenyér tetejét és oldalát vízgőzön felolvasztott tortabevonóval bekenem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/