Karácsonyi csokoládékenyér

Karácsonyi csokoládékenyér

Karácsonyi csokoládékenyér

Karácsonyi csokoládékenyér
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 20 dkg darált mandula
  2. 20 dkg cukor
  3. 12,5 dkg liszt
  4. 20 dkg puha vaj
  5. 15 dkg reszelt étcsoki
  6. 6 tojás
  7. 1 teáskanál sütőpor
  8. 2 evőkanál rum
  9. 20 dkg ét-tortabevonó
  10. 1 kb. 30 cm-es dobozforma
Elkészítési javaslat
  1. A vajat először önmagában, majd a cukorral együtt habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat.
  2. A lisztet a sütőporral, a darált mandulával és a reszelt csokival összeforgatom. A tojásfehérjékből kemény habot verek. A lisztet és a felvert fehérjét felváltva a vajas masszához adom. A formát jól kivajazom, zsemlemorzsával meghintem, majd a tésztát belesimítom.
  3. Közepes lángnál a sütő középső részén kb. 1 órán át sütöm. 10 percig a sütőben pihentetem, majd rácson hagyom kihűlni.
  4. Végül a csokoládékenyér tetejét és oldalát vízgőzön felolvasztott tortabevonóval bekenem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/