Könnyed almás mákos kevert

könnyed almás mákos kevert
Könnyed almás mákos kevert
  • 2 db alma
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 dl étolaj

Az almákat meghámozom, lereszelem, majd hozzáadom a mákot, a cukrot, a tejfölben elkevert tojást valamint a sütőporral elvegyített lisztet, végül az olajat.

Mindent alaposan összekeverek, és egy sütőpapírral bélelt piteformába öntöm a masszát. A tetejére magozott meggyeket dobálok tetszés szerinti mennyiségben (ez elhagyható, csak nekem volt itthon maradék magozott meggyem, és illik is a sütibe).

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm (kivétel előtt tűpróba). Megvárom, míg kihűl, és porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal tálalom.