Szaftos almás – fahéjas muffin
2020.10.18 | 8:02
Beküldve:Muffin
Hozzávalók 12 adaghoz
(2,5 dl-es bögrével mérve)
- 1,5 bögre liszt
- 1 bögre cukor (fele lehet barna cukor)
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. fahéj
- csipet só
- 1 tojás
- 1/3-ad bögre tej
- 1/3-ad bögre étolaj
- 1 nagy alma hámozva, darabolva
1.) Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A muffinformákat vagy vajazzuk ki, vagy béleljük ki szilikon vagy papír formákkal.
2.) Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá az olajat, a tojást és a tejet, jól keverjük el. A meghámozott, felkockázott almát is keverjük bele.
Egy viszonylag sűrű, de kanalazható tésztát kell kapnunk.
3.) Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba, szórjuk meg kevéske fahéjjal elkevert barna cukorral és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.