Szaftos almás – fahéjas muffin

almás fahéjas muffin

Hozzávalók 12 adaghoz

(2,5 dl-es bögrével mérve)

  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor (fele lehet barna cukor)
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 1/3-ad bögre tej
  • 1/3-ad bögre étolaj
  • 1 nagy alma hámozva, darabolva

1.) Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A muffinformákat vagy vajazzuk ki, vagy béleljük ki szilikon vagy papír formákkal.

2.) Egy nagyobb tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá az olajat, a tojást és a tejet, jól keverjük el. A meghámozott, felkockázott almát is keverjük bele.
Egy viszonylag sűrű, de kanalazható tésztát kell kapnunk.

3.) Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba, szórjuk meg kevéske fahéjjal elkevert barna cukorral és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.