Kívül ropogós, belül szaftos, lágy csokoládés muffin
Kívül ropogós, belül szaftos, lágy csokoládés muffin
Fincsi.hu
2019-09-15 16:37:27
Nyomtatás
Hozzávalók
- 12 muffinhoz elegendő mennyiség
- 150 g vaj
- 25 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 cs. vaníliás cukor
- kb. 5 dkg étcsoki apró darabokra tördelve
Elkészítési javaslat
- A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral gépi habverővel szép habosra verem. A vajat megolvasztom, majd ha kihűlt, hozzákeverem a tojásos masszához.
- A száraz hozzávalókat egy másik tálban elvegyítem, majd a tojásos, vajas keverékhez szitálom, összekeverem. A tésztát a muffin formákba helyezett muffin papírkákba kanalazom, és mindegyik adagba teszek egy-egy darabka csokoládét.
- 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.
- Ha a közepe ragadós még (tűpróba!), akkor jó, a süti lényege ugyanis a kívül sült, kissé ropogós, belül azonban annál folyósabb, ragacsosabb állag.
Megjegyzések
- A cukor mennyisége soknak tűnhet, ám ez adja a kívül ropogós kissé karamellizált, belül folyósabb, szaftos állagot.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/