Kívül ropogós, belül szaftos, lágy csokoládés muffin

Kívül ropogós, belül szaftos, lágy csokoládés muffin
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 12 muffinhoz elegendő mennyiség
  2. 150 g vaj
  3. 25 dkg cukor
  4. 3 egész tojás
  5. 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  6. 12 dkg liszt
  7. csipetnyi só
  8. 1 cs. vaníliás cukor
  9. kb. 5 dkg étcsoki apró darabokra tördelve
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral gépi habverővel szép habosra verem. A vajat megolvasztom, majd ha kihűlt, hozzákeverem a tojásos masszához.
  2. A száraz hozzávalókat egy másik tálban elvegyítem, majd a tojásos, vajas keverékhez szitálom, összekeverem. A tésztát a muffin formákba helyezett muffin papírkákba kanalazom, és mindegyik adagba teszek egy-egy darabka csokoládét.
  3. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.
  4. Ha a közepe ragadós még (tűpróba!), akkor jó, a süti lényege ugyanis a kívül sült, kissé ropogós, belül azonban annál folyósabb, ragacsosabb állag.
Megjegyzések
  1. A cukor mennyisége soknak tűnhet, ám ez adja a kívül ropogós kissé karamellizált, belül folyósabb, szaftos állagot.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/

bty