Villámgyors almás kevert

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 125 ml tej
  • 2 kk. sütőpor
  • fél kk. só
  • 18 dkg finomliszt
  • 3 db közepes alma
  • olvasztott vaj és kristálycukor a tetejére
  1. A tojások sárgáját habosra keverem a kétféle cukorral. Hozzáadom az olvasztott vajat, a tejet és a sütőporral, sóval elvegyített lisztet is, és alaposan kikeverem.
  2. Viszonylag folyós masszát kapok, amit egy sütőpapírral bélelt kerek tortaformába (21 cm átmérőjű) töltök, a tetejét simára egyengetem.
  3. A megmosott, meghámozott almákat vékonyan felszeletelem, és szépen elrendezve jó sűrűn a tésztára rakosgatom.
  4. A tetejét meglocsolom olvasztott vajjal (nem kell sok), és megszórom kristálycukorral.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm. (ez sütőfüggő, így azt javaslom, hogy tegyünk egy tűpróbát kivétel előtt).