Fakanalas kókuszos süti
A tészta belsejébe lecsorgó csokimáztól puha, szaftos, egyszóval ellenállhatatlanul finom lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
- 5 dkg kókuszliszt
- 10 dkg sima liszt
- 1 tk. sütőpor
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl szobahőmérsékletű tej
- 2 egész tojás
- 18 dkg cukor
- 2 tk. vaníliás cukor
A mázhoz:
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 2 dl tejszín
- 10 kg vaj
- kb. 5 dkg porcukor
Elkészítés:
- Gépi habverővel a tojásokat habosra verem a kétféle cukorral.
- Kézi habverővel váltakozva hozzákeverem a tejet és az olvasztott vajat, majd beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport. Alaposan összedolgozom a masszát.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (20 cm átmérőjű) öntöm, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütöm. Tűpróbát tartok kivétel előtt.
- Ha megsült, egy fakanál végével a tésztába lyukakat készítek és a formában hagyom kihűlni, közben elkészítem a mázat. (Minél több lyukat nyomkodunk a tésztába, annál szaftosabb, finomabb lesz)
- A máz hozzávalóit kis lábasba teszem, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett sima mázat főzök. Langyosra hűtöm, majd ráöntöm a tésztára, így a lyukak megtelnek csokival.
- Megszórom kókuszreszelékkel, és tejszínnel kínálom.