Fakanalas kókuszos süti

A tészta belsejébe lecsorgó csokimáztól puha, szaftos, egyszóval ellenállhatatlanul finom lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

  • 5 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg sima liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl szobahőmérsékletű tej
  • 2 egész tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 tk. vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl tejszín
  • 10 kg vaj
  • kb. 5 dkg porcukor

Elkészítés:

  1. Gépi habverővel a tojásokat habosra verem a kétféle cukorral.
  2. Kézi habverővel váltakozva hozzákeverem a tejet és az olvasztott vajat, majd beleszitálom a kétféle lisztet és a sütőport. Alaposan összedolgozom a masszát.
  3. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (20 cm átmérőjű) öntöm, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütöm. Tűpróbát tartok kivétel előtt.
  4. Ha megsült, egy fakanál végével a tésztába lyukakat készítek és a formában hagyom kihűlni, közben elkészítem a mázat. (Minél több lyukat nyomkodunk a tésztába, annál szaftosabb, finomabb lesz)
  5. A máz hozzávalóit kis lábasba teszem, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett sima mázat főzök. Langyosra hűtöm, majd ráöntöm a tésztára, így a lyukak megtelnek csokival.
  6. Megszórom kókuszreszelékkel, és tejszínnel kínálom.