Meggyes diós lepény
2015.02.27 | 7:15
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kelt tészta, Összes
Meggyes diós lepény
Fincsi.hu
2017-02-11 10:35:48
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Tésztához
- 20 dkg margarin
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Tetejére
- 1 kg meggy
- 10 dkg dióbél durvára vágva
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
- A meggyet megmossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A margarint először magában, majd a cukorral habosra keverjük.
- Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a liszttel felváltva a cukros masszához adjuk.
- Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a meggyet rárakosgatjuk, kicsit belenyomkodjuk. A diót a meggyre szórjuk, vaníliás cukorral meghintjük.
- Előmelegített sütőben, közepes lángnál, 190°C-on, előbb 15 percig, majd a lángot 10 fokkal mérsékelve, további 25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/