Meggyes diós lepény

Meggyes diós lepény

Meggyes diós lepény

Meggyes diós lepény
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Tésztához
  1. 20 dkg margarin
  2. 4 tojás
  3. 25 dkg cukor
  4. 25 dkg liszt
  5. 1 csomag sütőpor
Tetejére
  1. 1 kg meggy
  2. 10 dkg dióbél durvára vágva
  3. 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítési javaslat
  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és lecsöpögtetjük. A margarint először magában, majd a cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. A lisztet elvegyítjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a liszttel felváltva a cukros masszához adjuk.
  3. Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, a meggyet rárakosgatjuk, kicsit belenyomkodjuk. A diót a meggyre szórjuk, vaníliás cukorral meghintjük.
  4. Előmelegített sütőben, közepes lángnál, 190°C-on, előbb 15 percig, majd a lángot 10 fokkal mérsékelve, további 25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/