Sárgabarack lepény
2015.02.27 | 3:52
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Piskóta
Sárgabarack lepény
Fincsi.hu
2017-02-11 10:28:30
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg rétesliszt
- 5 tojás
- 2 evőkanál rum
Töltelékhez
- 1 kg meghámozott, kimagozott sárgabarack
Elkészítési javaslat
- A margarint előbb önmagában, majd a cukorral jól kikeverjük. Keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
- A fehérjékből kemény habot verünk, és a liszttel felváltva a cukros masszába dolgozzuk. Végül a rumot is hozzáadjuk.
- Közepes nagyságú tepsit kikenünk, vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tésztát. A sárgabarackokat magházukkal felfelé a sütire rakosgatjuk.
- Előmelegített, forró sütőben kb. fél óráig sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral, de csak hidegen vágjuk kockára.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/