Sárgabarack lepény

Sárgabaracklepény

Sárgabaracklepény

Sárgabarack lepény
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 20 dkg cukor
  2. 20 dkg margarin
  3. 20 dkg rétesliszt
  4. 5 tojás
  5. 2 evőkanál rum
Töltelékhez
  1. 1 kg meghámozott, kimagozott sárgabarack
Elkészítési javaslat
  1. A margarint előbb önmagában, majd a cukorral jól kikeverjük. Keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
  2. A fehérjékből kemény habot verünk, és a liszttel felváltva a cukros masszába dolgozzuk. Végül a rumot is hozzáadjuk.
  3. Közepes nagyságú tepsit kikenünk, vagy sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tésztát. A sárgabarackokat magházukkal felfelé a sütire rakosgatjuk.
  4. Előmelegített, forró sütőben kb. fél óráig sütjük. Még melegen meghintjük porcukorral, de csak hidegen vágjuk kockára.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/