Borzas meggyes pite
2016.02.27 | 12:13
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Piskóta
Borzas meggyes pite
Fincsi.hu
2017-02-11 11:38:52
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Tésztához
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez
- 1,5 kg meggy
Pelyhekhez
- 12,5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 dkg aprított mandula
- fél kiskanál fahéj
Elkészítési javaslat
- A vajat és a cukrot habosra keverjük, és közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- Beletesszük a sót és a citromhéj felét. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és ezt is a masszához adjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egyengetjük és megszórjuk a kimagozott meggyel.
- A pelyhekhez valókat és a maradék citromhéjat morzsává dolgozzuk és átlósan csíkokat alakítunk ki a meggy tetején.
- Előmelegített sütőben, 160°C-on, kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra szeleteljük.
- Tálalás előtt porcukorral díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/