Borzas meggyes pite

Borzas meggyes pite

Borzas meggyes pite

Borzas meggyes pite
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Tésztához
  1. 20 dkg vaj
  2. 20 dkg cukor
  3. 3 tojás
  4. csipetnyi só
  5. 1 citrom reszelt héja
  6. 40 dkg liszt
  7. 1 csomag sütőpor
Töltelékhez
  1. 1,5 kg meggy
Pelyhekhez
  1. 12,5 dkg vaj
  2. 20 dkg liszt
  3. 15 dkg cukor
  4. 3 dkg aprított mandula
  5. fél kiskanál fahéj
Elkészítési javaslat
  1. A vajat és a cukrot habosra keverjük, és közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Beletesszük a sót és a citromhéj felét. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és ezt is a masszához adjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egyengetjük és megszórjuk a kimagozott meggyel.
  4. A pelyhekhez valókat és a maradék citromhéjat morzsává dolgozzuk és átlósan csíkokat alakítunk ki a meggy tetején.
  5. Előmelegített sütőben, 160°C-on, kb. 35 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra szeleteljük.
  6. Tálalás előtt porcukorral díszíthetjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/