Krémes szilvás kocka

Krémes szilvás kocka

Krémes szilvás kocka

Krémes szilvás kocka
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Piskótatésztához
  1. 6 tojás
  2. 6 ek. finomliszt
  3. 6 ek. kristálycukor
  4. 1 kk. natúr kakaópor
Szilvás töltelékhez
  1. 1 kg kék szilva
  2. 2 ek. kristálycukor
  3. 3 dkg vaj
  4. 2 ek. zsemlemorzsa
  5. 1 kk. őrölt fahéj
Krémhez
  1. 1 cs. vanília ízű pudingpor (főzni való)
  2. 20 dkg porcukor
  3. 25 dkg vaj/sütőmargarin
  4. 4 dl tej
  5. 4 ek. kristálycukor
Tetejére
  1. reszelt étcsokoládé tetszés szerint
Elkészítési javaslat
  1. Az előzőleg alaposan megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Egy nagy gáztepsire sütőpapírt borítunk, megkenjük vajjal, behintjük zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
  2. Elkészítjük a piskótatésztát. A tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk.
  3. A maradék piskótamasszát összekeverjük a kakaóporral, a többi tésztára csurgatjuk, és óvatos mozdulatokkal egy kicsit összekeverjük, hogy szép "cirmos" legyen. Közepesen forró sütőben (kb. 180 fok) 25 percig sütjük. Ha elkészült, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
  4. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és cukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A puha vajat először magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet a szilvára simítjuk, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/