Krémes szilvás kocka
2016.02.27 | 11:55
Beküldve:Gyümölcsös süti, Krémes sütik, Összes
Krémes szilvás kocka
Fincsi.hu
2017-02-11 14:14:05
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Piskótatésztához
- 6 tojás
- 6 ek. finomliszt
- 6 ek. kristálycukor
- 1 kk. natúr kakaópor
Szilvás töltelékhez
- 1 kg kék szilva
- 2 ek. kristálycukor
- 3 dkg vaj
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 kk. őrölt fahéj
Krémhez
- 1 cs. vanília ízű pudingpor (főzni való)
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj/sütőmargarin
- 4 dl tej
- 4 ek. kristálycukor
Tetejére
- reszelt étcsokoládé tetszés szerint
Elkészítési javaslat
- Az előzőleg alaposan megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. Egy nagy gáztepsire sütőpapírt borítunk, megkenjük vajjal, behintjük zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
- Elkészítjük a piskótatésztát. A tojások sárgáját a fele cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk.
- A maradék piskótamasszát összekeverjük a kakaóporral, a többi tésztára csurgatjuk, és óvatos mozdulatokkal egy kicsit összekeverjük, hogy szép "cirmos" legyen. Közepesen forró sütőben (kb. 180 fok) 25 percig sütjük. Ha elkészült, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
- A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és cukorral sűrű krémet főzünk, hűlni hagyjuk. A puha vajat először magában, majd a porcukorral habosra keverjük. A langyos pudingot apránként hozzáadjuk, és ezt a krémet a szilvára simítjuk, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/