Pisztáciás citromos kevert

Pisztáciás citromos kevert

Pisztáciás citromos kevert

Pisztáciás citromos kevert
Végre kipróbálhattam a vadiúj papír sütőformáimat! Ezzel a fantasztikus ízű, de nagyon egyszerű kevert tésztával avattam fel őket.
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. - 200 g cukor
  2. - 1 cs. vaníliás cukor
  3. - 4 egész tojás
  4. - 1,5 dl olaj
  5. - 1 citrom és 1 narancs kifacsart leve
  6. - csipetnyi só
  7. - 300 g liszt (nálam fele sima, fele rétes)
  8. - 1 cs. sütőpor
  9. - kb 300 g pisztácia
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat a kétféle cukorral kézi habverővel habosra keverem, majd apránként hozzáadom a sót, az olajat, a gyümölcsök levét, végül a sütőporos lisztet, és kézi habverővel összeforgatom a masszát.
  2. A pisztáciát (amennyiben alapból nem pörkölt), alacsony lángon megpörkölöm, durvára darabolom, és a tésztába forgatom.
  3. A tésztát a papírformákba töltögetem, kb. a forma feléig (mert nagyon fel fog púposodni), és 160 fokos sütőben, légkeverésen kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Megjegyzések
  1. Ez a mennyiség 3 formához (ez kb. másfél őzgerinc formányi) elegendő. A papírformákat nem szükséges kikenni sütés előtt, mert szépen kijön belőle a sütemény, miután kihűlt a tészta. Papírforma híján őzgerinc formát használj, ezt azonban béleld ki sütőpapírral!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/