Kakaós kókuszkocka

Kakaós kókuszkocka

Kakaós kókuszkocka

Kakaós kókuszkocka
Egy régi, jól bevált klasszikus sütemény, ez esetben azonban kakaós tésztából készítve. Az alaptészta magában is megállja a helyét, egyáltalán nem száraz, de a csokimáz azért jócskán dob az élményen.
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Tésztához
  1. - 8 dkg puha vaj
  2. - 25 dkg cukor
  3. - 2 tojás
  4. - 3 ek. méz
  5. - 30 dkg liszt
  6. - 1 cs. sütőpor
  7. - 2-3 ek. keserű kakaópor
  8. - 5 dkg apró szemű kókuszreszelék
  9. - 2 dl tej
Csokimázhoz
  1. - 3 evőkanál kakaópor
  2. - 25 dkg vaj
  3. - 25 dkg porcukor
  4. - 8 evőkanál tej
Forgatáshoz
  1. - 20 dkg apró szemű kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit (20x30-as) kibélelek sütőpapírral.
  2. A vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és a mézet. A lisztet összekeverem a sütőporral, kakaóval és a kókuszreszelékkel, és ezt is a vajas masszához adagolom. Végül beleöntöm a tejet és alaposan összedolgozom a tésztát.
  3. A tésztát a tepsibe egyengetem, és 160 fokon kb. 35 percig sütöm. Mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm a tészta állagát. Rövid ideig a sütőben hagyom, majd onnan kivéve deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni, majd kockákra vágom.
  4. A mázhoz a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a felmelegített tejet is, és alacsony hőfokon picit összeforralom a hozzávalókat.
  5. A kókuszreszeléket egy nagyobb edénybe szórom. A sütikockákat egyenként megforgatom a mázban (villára szúrva), majd gyorsan a kókuszban is meghempergetem őket. Fogyasztás előtt jót tesz neki egy - két óra pihentetés, hogy jó alaposan összeérjenek az ízek.
  6. Rácsra helyezve hagyom megszáradni.
Megjegyzések
  1. Száraz, hűvös helyen tárolva pár napig eláll, és nem is szárad ki.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/