Kakaós kókuszkocka
Kakaós kókuszkocka
Fincsi.hu
2017-02-14 16:58:07
Egy régi, jól bevált klasszikus sütemény, ez esetben azonban kakaós tésztából készítve. Az alaptészta magában is megállja a helyét, egyáltalán nem száraz, de a csokimáz azért jócskán dob az élményen.
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Tésztához
- - 8 dkg puha vaj
- - 25 dkg cukor
- - 2 tojás
- - 3 ek. méz
- - 30 dkg liszt
- - 1 cs. sütőpor
- - 2-3 ek. keserű kakaópor
- - 5 dkg apró szemű kókuszreszelék
- - 2 dl tej
Csokimázhoz
- - 3 evőkanál kakaópor
- - 25 dkg vaj
- - 25 dkg porcukor
- - 8 evőkanál tej
Forgatáshoz
- - 20 dkg apró szemű kókuszreszelék
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit (20x30-as) kibélelek sütőpapírral.
- A vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és a mézet. A lisztet összekeverem a sütőporral, kakaóval és a kókuszreszelékkel, és ezt is a vajas masszához adagolom. Végül beleöntöm a tejet és alaposan összedolgozom a tésztát.
- A tésztát a tepsibe egyengetem, és 160 fokon kb. 35 percig sütöm. Mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm a tészta állagát. Rövid ideig a sütőben hagyom, majd onnan kivéve deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni, majd kockákra vágom.
- A mázhoz a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a felmelegített tejet is, és alacsony hőfokon picit összeforralom a hozzávalókat.
- A kókuszreszeléket egy nagyobb edénybe szórom. A sütikockákat egyenként megforgatom a mázban (villára szúrva), majd gyorsan a kókuszban is meghempergetem őket. Fogyasztás előtt jót tesz neki egy - két óra pihentetés, hogy jó alaposan összeérjenek az ízek.
- Rácsra helyezve hagyom megszáradni.
Megjegyzések
- Száraz, hűvös helyen tárolva pár napig eláll, és nem is szárad ki.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/