Répás – almás kocka mascarpone mázzal

Répás - almás kocka mascarpone mázzal

Répás – almás kocka mascarpone mázzal

Répás - almás kocka mascarpone mázzal
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. - 20 dkg liszt (10 dkg finom, 10 dkg tönkölybúza liszt)
  2. - 1,5 tk szódabikarbóna
  3. - 1, 5 tk. őrölt fahéj
  4. - 15 dkg mazsola
  5. - 2 tojás
  6. - 4 ek. étolaj
  7. - 17 dkg barnacukor
  8. - 2 alma reszelve
  9. - 2 répa reszelve
  10. - 1 narancs reszelt héja
Mázhoz
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 1 kis doboz tejföl
  3. - 1 cs. vaníliás cukor
  4. - 2-3 ek. porcukor
  5. - fél narancs leve
  6. - fél narancs reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. A kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mazsolát összekeverem. A cukrot a tojásokkal és az olajjal habosra verem.
  2. A reszelt almát és répát, valamint a narancshéjat a tojásos masszához keverem, majd az egészet a lisztbe csorgatom, és alaposan elvegyítem.
  3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe egyengetem, és 170 °C-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsütöm.
  4. A mázhoz a hozzávalókat simára keverem, és felhasználásig hűtőbe teszem. A sütit hagyom teljesen kihűlni, majd a fehér mázat elsimítom a tetején, és kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/