Répás – almás kocka mascarpone mázzal
Répás - almás kocka mascarpone mázzal
Fincsi.hu
2017-02-15 15:34:42
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- - 20 dkg liszt (10 dkg finom, 10 dkg tönkölybúza liszt)
- - 1,5 tk szódabikarbóna
- - 1, 5 tk. őrölt fahéj
- - 15 dkg mazsola
- - 2 tojás
- - 4 ek. étolaj
- - 17 dkg barnacukor
- - 2 alma reszelve
- - 2 répa reszelve
- - 1 narancs reszelt héja
Mázhoz
- - 25 dkg mascarpone
- - 1 kis doboz tejföl
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 2-3 ek. porcukor
- - fél narancs leve
- - fél narancs reszelt héja
Elkészítési javaslat
- A kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mazsolát összekeverem. A cukrot a tojásokkal és az olajjal habosra verem.
- A reszelt almát és répát, valamint a narancshéjat a tojásos masszához keverem, majd az egészet a lisztbe csorgatom, és alaposan elvegyítem.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe egyengetem, és 170 °C-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 30-35 perc alatt megsütöm.
- A mázhoz a hozzávalókat simára keverem, és felhasználásig hűtőbe teszem. A sütit hagyom teljesen kihűlni, majd a fehér mázat elsimítom a tetején, és kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/