Almás – sütőtökös kevert süti

Almás - sütőtökös kevert süti

Almás – sütőtökös kevert süti

Almás - sütőtökös kevert süti
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. - 20 dkg rétesliszt
  2. - 1 tk. sütőpor
  3. - csipetnyi só
  4. - 1 tk. fahéj
  5. - 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  6. - 10 dkg cukor
  7. - 1ek. méz
  8. - 2 tojás
  9. - 1,8 dl kókuszolaj (sima étolaj is jó)
  10. - 2 közepes alma
  11. - kb. 1 bögrényi reszelt sütőtök (2 dl-es bögre)
Elkészítési javaslat
  1. Komolyabb ténykedést csupán az alma és a tök előkészítése kíván. A sütőtököt meghámozom, és apró lyukú reszelőn nyersen lereszelem (tehát nem kell előre megsütni!). Az almákat megmosom, hámozom, szintén lereszelem.
  2. Innentől kezdve jön a kellemesebb rész, mert az összes hozzávalót egy tálba teszem, alaposan összekeverem, majd a masszát egy 27 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt alacsony peremű pitesütő formába öntöm.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép világosbarnára sütöm. Tűpróba mindenképpen szükséges!
  4. Fahéjas porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzések
  1. Picit különlegesebb a végeredmény, ha muffin formában sütjük meg! Érdemes kipróbálni így is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/