Almakenyér

Almakenyér

Almakenyér

Almakenyér
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 40 dkg héjastól reszelt alma
  2. - 1 citrom reszelt héja
  3. - 1 citrom leve
  4. - 25 dkg cukor
  5. - 30 dkg liszt
  6. - 1 teáskanál szódabikarbóna
  7. - 1 tojás
  8. - 1 teáskanál fahéj
  9. - vagdalt dió
  10. - mazsola
Elkészítési javaslat
  1. A reszelt almát elkeverjük a citromlével, a citromhéjjal, és a cukorral. 4 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük a masszát.
  2. A hűtőből kivéve hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónával vegyített lisztet, a fahéjat, és ízlés szerint kb. egy-egy maroknyi diót és mazsolát. Összedolgozzuk, és sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, 40 percig sütjük. Szeletekre vágva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/