Fehércsokis mascarpone torta eperrel
2017.02.9 | 1:56
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Sütés nélkül
Fehércsokis mascarpone torta eperrel
Fincsi.hu
2017-02-09 15:10:16
Nyomtatás
Kekszes alaphoz
- 300 g háztartási keksz
- 150 g vaj
Töltelékhez
- 2,5 dl tej
- 50 g kristálycukor
- 1 tojás
- 40 g étkezési keményítő
- 150 g fehér csokoládé
- 250 g mascarpone
- 1 narancs leve és reszelt héja
Tetejére
- 1 cs. (12 g) tortabevonó zselé
- 1ek cukor
- 3-4 szem eper
Elkészítési javaslat
- A kekszet ledarálom, és a margarinnal összedolgozom. A masszát belenyomkodom egy kapcsos, kerek tortaformába és legalább fél órára hűtőbe teszem.
- A tejet,a tojást és a kristálycukrot egy lábasban összekeverem, az étkezési keményítőt feloldom a narancslében, majd beleöntöm a tejes keverékbe. Folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig keverem, majd a tűzről levéve hozzáadom a feldarabolt csokit, és addig kevergetem, míg teljesen elolvad.
- A reszelt narancshéjat belekeverem a mascarponéba, majd hozzákeverem a csokis masszához. Kb. 8 szem epret felszeletelek és a kekszes alap tetejére rakosgatom, végül rásimítom a krémet. A tortazselét a leírás szerint feloldom vízben.
- Az epret pürésítem, és a folyékony zselatinba keverem a cukorral együtt. A tűzről levéve nagyon óvatosan rácsorgatom a krém tetejére, és legalább 2 órára hűtőbe teszem dermedni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/