Fehércsokis mascarpone torta eperrel

Fehércsokis mascarpone torta eperrel

Fehércsokis mascarpone torta eperrel
Nyomtatás
Kekszes alaphoz
  1. 300 g háztartási keksz
  2. 150 g vaj
Töltelékhez
  1. 2,5 dl tej
  2. 50 g kristálycukor
  3. 1 tojás
  4. 40 g étkezési keményítő
  5. 150 g fehér csokoládé
  6. 250 g mascarpone
  7. 1 narancs leve és reszelt héja
Tetejére
  1. 1 cs. (12 g) tortabevonó zselé
  2. 1ek cukor
  3. 3-4 szem eper
Elkészítési javaslat
  1. A kekszet ledarálom, és a margarinnal összedolgozom. A masszát belenyomkodom egy kapcsos, kerek tortaformába és legalább fél órára hűtőbe teszem.
  2. A tejet,a tojást és a kristálycukrot egy lábasban összekeverem, az étkezési keményítőt feloldom a narancslében, majd beleöntöm a tejes keverékbe. Folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig keverem, majd a tűzről levéve hozzáadom a feldarabolt csokit, és addig kevergetem, míg teljesen elolvad.
  3. A reszelt narancshéjat belekeverem a mascarponéba, majd hozzákeverem a csokis masszához. Kb. 8 szem epret felszeletelek és a kekszes alap tetejére rakosgatom, végül rásimítom a krémet. A tortazselét a leírás szerint feloldom vízben.
  4. Az epret pürésítem, és a folyékony zselatinba keverem a cukorral együtt. A tűzről levéve nagyon óvatosan rácsorgatom a krém tetejére, és legalább 2 órára hűtőbe teszem dermedni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/