Joghurtos citromos kevert
Joghurtos citromos kevert
Fincsi.hu
2017-02-09 13:08:55
Nyomtatás
Tésztához
- - 22 dkg tönkölybúza fehérliszt
- - csipetnyi só
- - fél cs. sütőpor
- - 5 dkg étcsoki (ez elhagyható)
- - 2 dl natúr joghurt
- - 3 egész tojás
- - 20 dkg cukor
- - fél citrom reszelt héja és leve
- - 1,5 dl étolaj
Sziruphoz
- - 3 ek. citromlé
- - 2 ek. víz
- - 10 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
- A lisztet beleszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót és a sütőport. A feldarabolt étcsokit is beleforgatom a lisztbe.
- A tojásokat a cukorral simára keverem, hozzáadom a joghurtot, a citrom levét és héját. Ezután fakanállal összekeverem a száraz hozzávalókkal, alaposan eldolgozom, majd belecsorgatom az olajat is, és azzal is szép simára keverem.
- A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm (én most egy savarin (gyűrű) formát használtam, de a kuglófforma is tökéletes), a tetejét elsimítom, és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Félidőben lefedem fóliával, mert a teteje hamarabb kezd pirulni, kivétel előtt pedig tűpróbával ellenőrzöm a belsejét.
- Miután megsült, óvatosan rácsra borítom, majd meglocsolom a sziruppal (a citromlevet, vizet és a porcukrot simára keverem, sziruposra főzöm), és hagyom kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/