Joghurtos citromos kevert

Joghurtos citromos kevert

Joghurtos citromos kevert
Nyomtatás
Tésztához
  1. - 22 dkg tönkölybúza fehérliszt
  2. - csipetnyi só
  3. - fél cs. sütőpor
  4. - 5 dkg étcsoki (ez elhagyható)
  5. - 2 dl natúr joghurt
  6. - 3 egész tojás
  7. - 20 dkg cukor
  8. - fél citrom reszelt héja és leve
  9. - 1,5 dl étolaj
Sziruphoz
  1. - 3 ek. citromlé
  2. - 2 ek. víz
  3. - 10 dkg porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet beleszitálom egy tálba, elkeverem benne a sót és a sütőport. A feldarabolt étcsokit is beleforgatom a lisztbe.
  2. A tojásokat a cukorral simára keverem, hozzáadom a joghurtot, a citrom levét és héját. Ezután fakanállal összekeverem a száraz hozzávalókkal, alaposan eldolgozom, majd belecsorgatom az olajat is, és azzal is szép simára keverem.
  3. A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába öntöm (én most egy savarin (gyűrű) formát használtam, de a kuglófforma is tökéletes), a tetejét elsimítom, és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Félidőben lefedem fóliával, mert a teteje hamarabb kezd pirulni, kivétel előtt pedig tűpróbával ellenőrzöm a belsejét.
  4. Miután megsült, óvatosan rácsra borítom, majd meglocsolom a sziruppal (a citromlevet, vizet és a porcukrot simára keverem, sziruposra főzöm), és hagyom kihűlni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/