Meggyes grillázstorta sütés nélkül

Meggyes grillázstorta sütés nélkül

Meggyes grillázstorta sütés nélkül
Nyomtatás
Kekszalaphoz
  1. - 35 dkg csokoládés omlós keksz
  2. - 15 dkg olvasztott vaj
Krémhez
  1. - 25 dkg mascarpone
  2. - 2 dl habtejszín
  3. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  4. - 3 dl tej
  5. - 15 dkg cukor
  6. 1 üveg meggybefőtt
Tetejére
  1. - 15-20 dkg darabolt mandula
  2. - kb. 3-4 ek. kristálycukor
Elkészítési javaslat
  1. A kekszet finomra darálom, majd kézzel összedolgozom a vajjal. Addig gyúrom, míg össze nem áll a massza, majd egy sütőpapírral bélelt kerek, kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. A töltelék elkészítése alatt hűtőbe helyezem.
  2. A pudingból a hagyományos módon krémet főzök, annyi különbséggel, hogy kevesebb tejjel főzöm, így egy nagyon sűrű krémet kapok. A tejszínt kemény habbá verem. A teljesen kihűlt pudingot, a cukrot és a tejszínt gépi habverővel összekeverem a mascarponéval.
  3. A lecsepegtetett meggyet a kekszalapra rakosgatom, majd a krémet ráegyengetem a tetejére.
  4. A grillázshoz a kristálycukrot megkaramellizálom egy nagyobb átmérőjű teflonserpenyőben.Ha megolvadt a cukor, beleszórom a darabolt mandulát, és összekeverem a karamellizált cukorral, majd egy sütőpapírral bevont vágódeszkára csurgatom. Amikor langyosra hűlt, egy késsel kisebb darabokra szedem, majd mikor teljesen megdermedt, darálóban finomra őrlöm. Végül a torta tetejére szórom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/