Meggyes túrótorta

A jéghideg túrókrém és a savanykás meggy a nagy hőségben szinte üdítőleg hat. Persze a meggyet más, kedvenc nyári gyümölcsöddel is helyettesítheted.

Meggyes túrótorta

 

Meggyes túrótorta
Nyomtatás
Piskótához
  1. - 4 tojás
  2. - 4 ek. finomliszt
  3. - 4 ek. cukor
  4. - csipetnyi só
Töltelékhez
  1. - 25 dkg túró
  2. - 1 cs. vaníliás pudingpor
  3. - 3 dl tej
  4. - 20 dkg cukor
  5. - 1 cs. vaníliás cukor
  6. - 20 dkg puha vaj
  7. - 1 tk. reszelt citromhéj
Tetejére
  1. - 25 dkg magozott meggy
  2. - tortazselé
Elkészítési javaslat
  1. A piskótához a tojások fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verem, majd kézi habverővel folyamatosan adagolva hozzákeverem a tojások sárgáját is, beleszitálom a lisztet, és óvatosan összeforgatom. A masszát sütőpapírral bélelt kör alakú, kapcsos tortaformába (20 cm-es) öntöm, és 180 fokon 12 - 15 perc alatt megsütöm. A formában hagyom kihűlni, de még mielőtt rákerülne a krém, lehúzom róla a sütőpapírt, majd visszahelyezem a formába.
  2. A pudingból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzök, majd miután langyosra hűlt, belekeverem a túrót, vaníliás cukrot és a puha vajat, majd botmixerrel finom, egynemű péppé turmixolom. Végül belekeverem a reszelt citromhéjat is.
  3. A kimagozott meggyet kinyomkodom, a levét félreteszem. A kihűlt tortalapot vékonyan megkenem krémmel, sűrűn megszórom meggyszemekkel, majd rásimítom a maradék krémet. A tetejét is körberakom meggyel. A meggy kinyomkodott levét is felhasználva elkészítem a tortazselét a tasakján található leírás alapján (csak a víz egy részét a meggylével helyettesítem), majd langyosan, a torta közepétől indulva rácsorgatom a torta tetejéra.
  4. A tortát a formában hagyva, fóliával lefedve 2-3 órára hűtőbe teszem dermedni. Teljesen lehűtve nem csak, hogy finomabb, de sokkal könnyebben szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/