Meggyes túrótorta
2017.02.9 | 2:17
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Torta, Túrós vagy rizses
A jéghideg túrókrém és a savanykás meggy a nagy hőségben szinte üdítőleg hat. Persze a meggyet más, kedvenc nyári gyümölcsöddel is helyettesítheted.
Meggyes túrótorta
Fincsi.hu
2017-02-09 15:31:48
Nyomtatás
Piskótához
- - 4 tojás
- - 4 ek. finomliszt
- - 4 ek. cukor
- - csipetnyi só
Töltelékhez
- - 25 dkg túró
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 3 dl tej
- - 20 dkg cukor
- - 1 cs. vaníliás cukor
- - 20 dkg puha vaj
- - 1 tk. reszelt citromhéj
Tetejére
- - 25 dkg magozott meggy
- - tortazselé
Elkészítési javaslat
- A piskótához a tojások fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verem, majd kézi habverővel folyamatosan adagolva hozzákeverem a tojások sárgáját is, beleszitálom a lisztet, és óvatosan összeforgatom. A masszát sütőpapírral bélelt kör alakú, kapcsos tortaformába (20 cm-es) öntöm, és 180 fokon 12 - 15 perc alatt megsütöm. A formában hagyom kihűlni, de még mielőtt rákerülne a krém, lehúzom róla a sütőpapírt, majd visszahelyezem a formába.
- A pudingból a tejjel és a cukorral sűrű krémet főzök, majd miután langyosra hűlt, belekeverem a túrót, vaníliás cukrot és a puha vajat, majd botmixerrel finom, egynemű péppé turmixolom. Végül belekeverem a reszelt citromhéjat is.
- A kimagozott meggyet kinyomkodom, a levét félreteszem. A kihűlt tortalapot vékonyan megkenem krémmel, sűrűn megszórom meggyszemekkel, majd rásimítom a maradék krémet. A tetejét is körberakom meggyel. A meggy kinyomkodott levét is felhasználva elkészítem a tortazselét a tasakján található leírás alapján (csak a víz egy részét a meggylével helyettesítem), majd langyosan, a torta közepétől indulva rácsorgatom a torta tetejéra.
- A tortát a formában hagyva, fóliával lefedve 2-3 órára hűtőbe teszem dermedni. Teljesen lehűtve nem csak, hogy finomabb, de sokkal könnyebben szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/