Lengyel almás palacsinta

Lengyel almás palacsinta

Lengyel almás palacsinta
A lengyel palacsinta, avagy placuszki egy finom almás puffancs, ami csak nevében hasonlít a hagyományos palacsintához. Porcukorral meghintve, még langyosan a legfinomabb. Nagyon kiadós, így második fogásnak is remek egy könnyű leves mellé.
Nyomtatás
Előkészítési idő
10 min
Sütési idő
4 min
Előkészítési idő
10 min
Sütési idő
4 min
Hozzávalók
  1. - 250 g liszt
  2. - 2 dl tej
  3. - 1 tk. instant élesztőpor
  4. - 2 tojás
  5. - 2 közepes méretű alma
  6. - 3 ek. cukor
  7. - csipetnyi só
  8. - vaj a sütéshez
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet keverőtálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe öntöm a tejet, az élesztőport, és beleütöm a tojásokat. Sima masszává keverem (jó sűrű állagú lesz), és fél óráig pihentetem.
  2. Az almákat meghámozom, és nagylyukú reszelőn lereszelem, majd a cukorral és a sóval együtt ezt is a masszába forgatom.
  3. Merőkanállal (vagy evőkanállal) kis halmokat csurgatok a serpenyőbe, és a felforrósított vajon néhány perc alatt mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöm.
Megjegyzések
  1. Fahéjas porcukorral is ízesítheted!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/