Lengyel almás palacsinta
2017.02.10 | 8:15
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Palacsinta
Lengyel almás palacsinta
Fincsi.hu
2017-02-10 09:30:07
A lengyel palacsinta, avagy placuszki egy finom almás puffancs, ami csak nevében hasonlít a hagyományos palacsintához. Porcukorral meghintve, még langyosan a legfinomabb. Nagyon kiadós, így második fogásnak is remek egy könnyű leves mellé.
Nyomtatás
Előkészítési idő
10 min
Sütési idő
4 min
Hozzávalók
- - 250 g liszt
- - 2 dl tej
- - 1 tk. instant élesztőpor
- - 2 tojás
- - 2 közepes méretű alma
- - 3 ek. cukor
- - csipetnyi só
- - vaj a sütéshez
Elkészítési javaslat
- A lisztet keverőtálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe öntöm a tejet, az élesztőport, és beleütöm a tojásokat. Sima masszává keverem (jó sűrű állagú lesz), és fél óráig pihentetem.
- Az almákat meghámozom, és nagylyukú reszelőn lereszelem, majd a cukorral és a sóval együtt ezt is a masszába forgatom.
- Merőkanállal (vagy evőkanállal) kis halmokat csurgatok a serpenyőbe, és a felforrósított vajon néhány perc alatt mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöm.
Megjegyzések
- Fahéjas porcukorral is ízesítheted!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/