Meggyes ricottatorta
2017.02.10 | 8:04
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Túrós vagy rizses, Ünnepek
Meggyes ricottatorta
Fincsi.hu
2017-02-10 09:19:02
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
- - 8 dkg tönkölybúza fehérliszt
- - 500 g ricotta
- - 7 dkg nyírfacukor
- - 1 dl tejszín
- - 4 tojás (szétválasztva)
- - 1 citrom reszelt héja
- - kb. 25 dkg magozott meggy
Elkészítési javaslat
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval kemény habbá verem. A ricottát kikeverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, tejszínt és a tojások sárgáját, valamint a reszelt citromhéjat, és alaposan összedolgozom. A meggyet kimagozom, félbevágom, és a ricottás masszához keverem. Végül fakanállal nagyon óvatosan beleforgatom a tojáshabot is.
- A ricottás masszát egy vajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm (kb. 22 cm-es), és alsó- felső sütésen, középső rácson 160 fokon kb. 40-45 percig sütöm. (Ha a teteje kezdene pirulni, akkor fedd le alufóliával!).
Megjegyzések
- Legutóbb kisebb átmérőjű formában sütöttem, akkor tömzsibb, magasabb lett .Ha Te is inkább magasabbat szeretnél sütni, ajánlom a 18 cm-es átmérőjű tortaformát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/