Meggyes ricottatorta

Meggyes ricottatorta

Meggyes ricottatorta
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 8 dkg tönkölybúza fehérliszt
  2. - 500 g ricotta
  3. - 7 dkg nyírfacukor
  4. - 1 dl tejszín
  5. - 4 tojás (szétválasztva)
  6. - 1 citrom reszelt héja
  7. - kb. 25 dkg magozott meggy
Elkészítési javaslat
  1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval kemény habbá verem. A ricottát kikeverem a cukorral, hozzáadom a lisztet, tejszínt és a tojások sárgáját, valamint a reszelt citromhéjat, és alaposan összedolgozom. A meggyet kimagozom, félbevágom, és a ricottás masszához keverem. Végül fakanállal nagyon óvatosan beleforgatom a tojáshabot is.
  2. A ricottás masszát egy vajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntöm (kb. 22 cm-es), és alsó- felső sütésen, középső rácson 160 fokon kb. 40-45 percig sütöm. (Ha a teteje kezdene pirulni, akkor fedd le alufóliával!).
Megjegyzések
  1. Legutóbb kisebb átmérőjű formában sütöttem, akkor tömzsibb, magasabb lett .Ha Te is inkább magasabbat szeretnél sütni, ajánlom a 18 cm-es átmérőjű tortaformát.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/