Almás – mákos rétes

almás mákos rétes

Almás - mákos rétes
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. Hozzávalók
  2. - 1 csomag réteslap (18 lapos)
Töltelékhez
  1. - 30 dkg darált mák
  2. - 20 dkg porcukor
  3. - 1 citrom reszelt héja
  4. - mazsola (ízlés szerint)
  5. - 2-3 db közepes alma reszelve
  6. - annyi tej, hogy összeálljon a töltelék
Elkészítési javaslat
  1. A citromot beáztatom, majd lereszelem a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzöm, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozom, lereszelem, majd a cukorral együtt összekeverem a megfőzött masszával.
  2. A réteslapokat (1 rúdhoz 3 lapot használok) egy enyhén nedves konyharuhára terítem, olajjal megkenegetem, megszórom zsemlemorzsával, majd ráterítem a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyölöm.
  3. Közepesen meleg sütőben (légkeverésen 170 fok) 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Melegen, porcukorral díszítve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/