Almás – mákos rétes
2017.02.11 | 7:50
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes, Rétes
Almás - mákos rétes
Fincsi.hu
2017-02-09 15:13:37
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- Hozzávalók
- - 1 csomag réteslap (18 lapos)
Töltelékhez
- - 30 dkg darált mák
- - 20 dkg porcukor
- - 1 citrom reszelt héja
- - mazsola (ízlés szerint)
- - 2-3 db közepes alma reszelve
- - annyi tej, hogy összeálljon a töltelék
Elkészítési javaslat
- A citromot beáztatom, majd lereszelem a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzöm, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozom, lereszelem, majd a cukorral együtt összekeverem a megfőzött masszával.
- A réteslapokat (1 rúdhoz 3 lapot használok) egy enyhén nedves konyharuhára terítem, olajjal megkenegetem, megszórom zsemlemorzsával, majd ráterítem a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyölöm.
- Közepesen meleg sütőben (légkeverésen 170 fok) 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Melegen, porcukorral díszítve tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/