Őszi almás sütemény

őszi almás sütemény

Őszi almás sütemény
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. 3/4 csésze durvára vágott pirított dió
  2. 3 nagyobb alma
  3. 1ek. frissen facsart citromlé
  4. 1,5 csésze finomliszt
  5. 3/4 csésze kristálycukor
  6. 1,5 tk. sütőpor
  7. 1 tk. őrölt fahéj
  8. 1/4 tk. só
  9. 6 ek. (85 g) szobahőmérsékletű olvasztott vaj
  10. 2 nagy tojás
  11. 1 cs. vaníliás cukor
  12. 2 ek. tej
  13. dekorcukor
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kibélelek sütőpapírral.
  2. Az almát meghámozom, kimagozom, és kisebb darabokra vágom. Meglocsolom a citromlével.Egy kézi robotgéppel összekeverem a lisztet, a sütőport, cukrot, a fahéjat és a sót. Hozzáadom az olvasztott vajat, a tojásokat, vaníliás cukrot és a tejet is, és sima tésztává dolgozom. Végül beleforgatom a darabolt almát, és a diót is.
  3. A tésztát belesimítom a tepsibe, megszórom dekorcukorral, és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm. Fogpiszkálóval (vagy hústűvel) ellenőrzöm a tészta állagát. Akkor jó, ha már nem ragad rá a tészta.
Megjegyzések
  1. Tejszínhabbal vagy vanília sodóval tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/