Őszi almás sütemény
2017.02.11 | 8:42
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kevertek, Összes
Őszi almás sütemény
Fincsi.hu
2017-02-11 14:58:25
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
- 3/4 csésze durvára vágott pirított dió
- 3 nagyobb alma
- 1ek. frissen facsart citromlé
- 1,5 csésze finomliszt
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1,5 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1/4 tk. só
- 6 ek. (85 g) szobahőmérsékletű olvasztott vaj
- 2 nagy tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. tej
- dekorcukor
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kibélelek sütőpapírral.
- Az almát meghámozom, kimagozom, és kisebb darabokra vágom. Meglocsolom a citromlével.Egy kézi robotgéppel összekeverem a lisztet, a sütőport, cukrot, a fahéjat és a sót. Hozzáadom az olvasztott vajat, a tojásokat, vaníliás cukrot és a tejet is, és sima tésztává dolgozom. Végül beleforgatom a darabolt almát, és a diót is.
- A tésztát belesimítom a tepsibe, megszórom dekorcukorral, és kb. 35-40 perc alatt készre sütöm. Fogpiszkálóval (vagy hústűvel) ellenőrzöm a tészta állagát. Akkor jó, ha már nem ragad rá a tészta.
Megjegyzések
- Tejszínhabbal vagy vanília sodóval tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/