Borzas szilvás lepény

Borzas szilváslepény

Borzas szilvás lepény
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Az omlós tésztához
  1. 10 dkg liszt
  2. 5 dkg darált dió
  3. 10 dkg margarin
  4. 5 dkg porcukor
A kelt tésztához
  1. 1,5 dl tej
  2. 5 dkg porcukor
  3. 3 dkg élesztő
  4. 40 dkg liszt
  5. 2 tojás
  6. csípet só
  7. 5 dkg margarin
Töltelékhez
  1. 2 kg magvaváló szilva
  2. 2 evőkanál cukor
  3. 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítési javaslat
  1. Az omlós tésztához valókat összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva a mélyhűtőbe tesszük.
  2. A kelt tésztához a tejet meglangyosítjuk egy kanálnyi porcukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  3. A lisztet a sóval, a maradék cukorral, a tojásokkal és a felfuttatott élesztővel addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától.
  4. A margarint felolvasztjuk, és apránként a tésztához dolgozzuk. Letakarva, langyos helyen, fél óráig kelesztjük.
  5. A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fél szilvákat középen bevágjuk, de nem vágjuk végig, csak kicsit kihajtjuk.
  6. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és kikent vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. A szilvákat kissé állítva rárakjuk, úgy, hogy a sorok félig takarják egymást. A tésztát langyos helyen újabb 20 percig kelesztjük.
  7. A töltelékhez való cukrot a fahéjjal összekeverjük, és a szilvára szitáljuk. A fagyott omlós tésztát nagy lyukú reszelőn a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, 190°C-on, 30-35 percig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/