Diós – szilvás szelet

Diós - szilvás szelet

Diós - szilvás szelet
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Sütési idő
55 min
Hozzávalók
  1. 10 dkg liszt
  2. 10 dkg vaj (+ egy kevés a kenéshez)
  3. 10 dkg porcukor
  4. 10 dkg darált dió
  5. 5 dkg durvára vágott dió
  6. 6 tojás
  7. 1 cs. vaníliás cukor
  8. 1 citrom reszelt héja
  9. 5 dkg kristálycukor
  10. 1 kk. őrölt fahéj
  11. 70 dkg magozott szilva
Elkészítési javaslat
  1. A vajat a porcukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a darált diót, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és alaposan összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és lazán a masszába forgatjuk. Kivajazunk és kilisztezünk egy nagy tepsit, és a masszát belesimítjuk.
  3. A tetjét megszórjuk a durvára vágott dióval, kristálycukorral és az őrölt fahéjjal, majd rárakosgatjuk a feldarabolt szilvákat.
  4. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük.
  5. Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/