Diós – szilvás szelet
2017.02.12 | 8:19
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Diós - szilvás szelet
Fincsi.hu
2017-02-11 14:20:08
Nyomtatás
Sütési idő
55 min
Hozzávalók
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj (+ egy kevés a kenéshez)
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg durvára vágott dió
- 6 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg kristálycukor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 70 dkg magozott szilva
Elkészítési javaslat
- A vajat a porcukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a darált diót, a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és alaposan összedolgozzuk.
- A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és lazán a masszába forgatjuk. Kivajazunk és kilisztezünk egy nagy tepsit, és a masszát belesimítjuk.
- A tetjét megszórjuk a durvára vágott dióval, kristálycukorral és az őrölt fahéjjal, majd rárakosgatjuk a feldarabolt szilvákat.
- A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük.
- Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/