Őszibarackos szilvás lepény

Őszibarackos szilváslepény

Őszibarackos szilvás lepény
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Tésztához
  1. 40 dkg liszt
  2. 1,5 csomag sütőpor
  3. 8 dkg őrölt mandula
  4. 1 citrom reszelt héja
  5. 5 tojás
  6. 20+5 dkg porcukor
  7. 20 dkg puha margarin
  8. 2 csomag vaníliás cukor
  9. 1 dl tej
  10. 0,5 dl rum
  11. csípet só
Töltelékhez
  1. 1 kg szilva
  2. 0,5 kg őszibarack
Szórni
  1. fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A margarint előbb magában, majd 20 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citromhéjat is.
  2. Elvegyítjük a lisztet, a mandulát és a sütőport. A sóval a tojások fehérjéből kemény habot verünk, úgy hogy a vége felé a maradék porcukrot is beledolgozzuk.
  3. A habot a lisztes keverékkel és a tejjel felváltva több részletben beleforgatjuk a masszába, végül hozzáadjuk a rumot is.
  4. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe (30x40 cm-es) simítjuk a tésztát, sűrűn megterítjük a megpucolt, kimagozott szilvával.
  5. Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, amelyekkel a tészta tetejét kirakjuk. Előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 45-50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. Tálalás előtt kockákra vágjuk, kevés fahéjas porcukorral meghintjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/