Őszibarackos szilvás lepény
2017.02.12 | 7:52
Beküldve:Gyümölcsös süti, Kelt tészta, Összes
Őszibarackos szilvás lepény
Fincsi.hu
2017-02-11 10:46:45
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Tésztához
- 40 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 8 dkg őrölt mandula
- 1 citrom reszelt héja
- 5 tojás
- 20+5 dkg porcukor
- 20 dkg puha margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl rum
- csípet só
Töltelékhez
- 1 kg szilva
- 0,5 kg őszibarack
Szórni
- fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
- A margarint előbb magában, majd 20 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a citromhéjat is.
- Elvegyítjük a lisztet, a mandulát és a sütőport. A sóval a tojások fehérjéből kemény habot verünk, úgy hogy a vége felé a maradék porcukrot is beledolgozzuk.
- A habot a lisztes keverékkel és a tejjel felváltva több részletben beleforgatjuk a masszába, végül hozzáadjuk a rumot is.
- Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe (30x40 cm-es) simítjuk a tésztát, sűrűn megterítjük a megpucolt, kimagozott szilvával.
- Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, amelyekkel a tészta tetejét kirakjuk. Előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 45-50 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt kockákra vágjuk, kevés fahéjas porcukorral meghintjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/