Áfonyás sajtkrémkocka
2017.02.13 | 7:42
Beküldve:Gyümölcsös süti, Összes
Áfonyás sajtkrémkocka
Fincsi.hu
2017-02-11 15:07:30
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Kekszalaphoz
- 21 dkg zabkeksz (pl. 1 zacskó zabfalatok)
- 6 dkg vaj (vagy margarin)
Krémhez
- 2 egész tojás
- 50 dkg natúr krémsajt (pl.mascarpone)
- 15 dkg cukor
- 1 ek vanília aroma
Áfonyás krémhez
- 20 dkg áfonya
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 ek cukor
Elkészítési javaslat
- A kekszet aprítógépben összetöröm, majd a kekszmorzsát összedolgozom a vajjal és belenyomkodom egy előzőleg kivajazott és kilisztezett tepsi aljába.
- A mascarponét habverővel alaposan elkeverem a cukorral, a vanília aromával és a tojásokkal, és egyenletesen a kekszalapra simítom.
- Az áfonyát botmixerrel pürésítem, hozzákeverem a cukrot és az étkezési keményítőt, majd addig melegítem, míg besűrűsödik.Az áfonyás masszát kanállal eloszlatom a mascarponés krém tetején, és egy villával óvatosan elegyítem a kettőt, hogy az eredmény márványos legyen. 160 fokos sütőben 45- 50 percig sütöm.
- Hidegen, kis kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/