Áfonyás sajtkrémkocka

Áfonyás sajtkrémkocka

Áfonyás sajtkrémkocka

Áfonyás sajtkrémkocka
Nyomtatás
Sütési idő
45 min
Sütési idő
45 min
Kekszalaphoz
  1. 21 dkg zabkeksz (pl. 1 zacskó zabfalatok)
  2. 6 dkg vaj (vagy margarin)
Krémhez
  1. 2 egész tojás
  2. 50 dkg natúr krémsajt (pl.mascarpone)
  3. 15 dkg cukor
  4. 1 ek vanília aroma
Áfonyás krémhez
  1. 20 dkg áfonya
  2. 1 ek étkezési keményítő
  3. 1 ek cukor
Elkészítési javaslat
  1. A kekszet aprítógépben összetöröm, majd a kekszmorzsát összedolgozom a vajjal és belenyomkodom egy előzőleg kivajazott és kilisztezett tepsi aljába.
  2. A mascarponét habverővel alaposan elkeverem a cukorral, a vanília aromával és a tojásokkal, és egyenletesen a kekszalapra simítom.
  3. Az áfonyát botmixerrel pürésítem, hozzákeverem a cukrot és az étkezési keményítőt, majd addig melegítem, míg besűrűsödik.Az áfonyás masszát kanállal eloszlatom a mascarponés krém tetején, és egy villával óvatosan elegyítem a kettőt, hogy az eredmény márványos legyen. 160 fokos sütőben 45- 50 percig sütöm.
  4. Hidegen, kis kockákra vágva tálalom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/